Coriandru: 5 beneficii uimitoare pentru sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
Coriandru       FOTO: pexels.com
Coriandru FOTO: pexels.com

Iată o listă de cinci beneficii uimitoare ale coriandrului.

Coriandru este o plantă cu un gust unic și o aromă înțepătoare. Aparține familiei de plante Apiaceae și este adesea folosit în forma sa crudă ca garnitură în diverse feluri de mâncare. Poate spori aromele oricărui fel de mâncare și îl poate ridica cu gustul său distinct.

Când vine vorba de valoarea nutritivă a acestei plante, este bogată în proteine, vitamina C și K. Conține și calciu, potasiu, caroten și fosfor, fier, magneziu etc. În afară de acestea, iată câteva beneficii suplimentare pentru sănătate ale acestei plante.

Tratează afecțiunile pielii

Coriandru are proprietăți antiseptice, antifungice, antiinflamatorii și antimicrobiene care îl fac eficient în tratarea afecțiunilor pielii cum ar fi uscăciunea și infecțiile fungice. De asemenea, este bogat în antioxidanți și are proprietăți dezinfectante și detoxifiante.

Reglează tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială poate duce la diferite probleme de sănătate. Coriandru ajută la scăderea tensiunii arteriale. Relaxează tensiunea vaselor de sânge și ajută la reducerea riscului de apariție a diferitelor boli cardiovasculare, cum ar fi accidentul vascular cerebral și atacurile de cord.

Menține sănătatea oaselor

Este bogat în calciu și alte minerale esențiale și, prin urmare, ajută la menținerea sănătății oaselor și la protejarea acestora de diferite boli legate de oase, cum ar fi osteoporoza, și la menținerea durabilității și a recreșterii osoase.

Sănătatea ochilor

Coriandru este bogat în antioxidanți și minerale, împreună cu proprietăți antimicrobiene care ajută la prevenirea diferitelor boli oculare, cum ar fi conjunctivita. Previne degenerescența maculară și tulburările de vedere.

Controlează diabetul

Coriandru stimulează secreția de insulină și scade nivelul zahărului din sânge. Efectele stimulatoare ale coriandru cresc nivelul de insulină din sânge, ducând astfel la o scădere a nivelului de zahăr din sânge.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel