Coronavirus: 67% dintre adulții britanici au făcut doza booster de vaccin COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay
În Marea Britanie sunt deja sute de cazuri de infectare cu varianta Omicron de coronavirus. Foto: Pixabay

Mai mult de două treimi dintre adulții britanici au făcut o doză booster de vaccin COVID-19, potrivit cifrelor oficiale.

Circa 67% dintre persoanele cu vârsta peste 18 ani au făcut o doză suplimentară de vaccin (booster, a treia doză) până pe 9 ianuarie, în creștere față de 64% la începutul lunii ianuarie.

Procentul de 50% dintre adulții din Marea Britanie care au făcut o doză de rapel (în cazul vaccinului în doză unică) sau a treia doză de vaccin a fost depășit pe 16 decembrie.

Puțin sub 35,7 milioane de doze booster au fost până în prezent inoculate în Marea Britanie, dintre care 1,4 milioane în ultimele șapte zile.

Cifrele au fost publicate de cele patru agenții de sănătate din Regatul Unit. Anglia se confruntă cu un număr ridicat de cazuri noi, de la jumătatea lunii decembrie 2021 încoace. Ieri, pe 9 ianuarie, oficialitățile britanice au anunțat că în 24 de ore s-au înregistrat 141.378 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Dar media pe ultimele 7 zile a fost de 177.113 cazuri. De la începutul pandemiei încoace, în UK s-au înregistrat 14,5 milioane de cazuri de infectare și peste 150.000 de oameni au decedat din cauza COVID-19. 

Aproape 52 de milioane de oameni, 90% dintre cei cu vârsta de 12 ani și peste din Marea Britanie, au făcut până acum o primă doză de vaccin.

Numărul persoanelor care au făcut și a doua doză de vaccin este acum peste 47 de milioane, sau aproximativ 83% dintre persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

Până în prezent, peste 35 de milioane de doze de rapel au fost administrate în Marea Britanie, cu aproape 30 de milioane în Anglia și peste trei milioane în Scoția, 1,7 milioane în Țara Galilor și 870.000 în Irlanda de Nord.

Potrivit cifrelor oficiale, aproape 92% din toți adulții britanici au primit o primă doză de vaccin, în timp ce aproximativ 88% au primit a doua doză.

Toate persoanele cu vârsta peste 18 ani sunt eligibile pentru o doză booster dacă au trecut trei luni de la schema de bază de vaccinare.

Inocularea de doze suplimentare în ultimele săptămâni a fost probabil afectată de nivelul de infectare cu COVID-19 în toată țara.

Datele publicate săptămâna trecută de Oficiul Național de Statistică au arătat că aproximativ 3,7 milioane de persoane din Marea Britanie au avut COVID-19 în săptămâna care s-a încheiat pe 31 decembrie. 

Cel mai mare număr de cazuri de COVID în 24 de ore a fost înregistrat la 4 ianuarie, când în Marea Britanie au fost confirmate 218.705 cazuri de infectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel