Coronavirus: Africa de Sud înăsprește restricțiile din cauza răspândirii variantei indiene Delta. VIDEO

Dana Lascu |
Data publicării:
Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud. Foto: Facebook / pagina personală
Cyril Ramaphosa, președintele Africii de Sud. Foto: Facebook / pagina personală

Președintele sud-african Cyril Ramaphosa a anunțat duminică noi restricții în țară, cea mai afectată de pe continent, pentru a face față creșterii puternice a contaminărilor cu coronavirus, provocate de varianta Delta extrem de contagioasă.

Africa de Sud, sufocată sub greutatea celui de-al treilea val, „se confruntă cu o resurgență masivă a contaminărilor”, a declarat șeful statului într-un discurs televizat, prezentând o imagine foarte sumbră a situației.

„Serviciile noastre de sănătate funcționează la limita extremă a posibilităților lor, sunt foarte puține paturi disponibile la reanimare”, a adăugat el, înainte de a anunța că Africa de Sud intră pentru o perioadă de două săptămâni în stadiul 4 de alertă sanitară, ultima înainte de lockdown.

„Toate adunările - fie în interior, fie în aer liber - sunt interzise”, cu excepția înmormântărilor, cu maxim 50 de persoane care pot participa, a continuat Cyril Ramaphosa, precizând că vânzările de alcool sunt interzise.

Interdicția de circulație pe timpul nopții deja în vigoare a fost prelungită cu o oră, de la 21:00 (19.00 GMT) până la 04:00 (02.00 GMT). Școlile se vor închide până vineri.

„Ne confruntăm cu un val devastator care arată că totul va fi mai rău decât precedentele”, a subliniat președintele, conform AFP și Agerpres.

Africa de Sud a înregistrat oficial duminică 15.036 de noi contaminări, un record pentru anul 2021. În total, 1,9 milioane de persoane au fost afectate de COVID-19, dintre care 59.900 au murit, pentru o populație de 58 de milioane de locuitori.

Varianta Delta, explozie de cazuri

Varianta Delta, extrem de contagioasă, este la originea creșterii semnificative a contaminărilor cu coronavirus în Africa de Sud, au anunțat sâmbătă oamenii de știință.

Apărută pentru prima dată în India, varianta Delta "pare acum să domine infecțiile din Africa de Sud", a declarat într-o conferință de presă Tulio de Oliveira, unul din principalii experți în virusologie din țară.

Cu aproape 60% din numărul total de infecții, Gauteng, plămânul economic al țării și cea mai populată provincie, care găzduiește capitala administrativă Pretoria și centrul financiar Johannesburg, este actualul epicentru al pandemiei.

Călătoriile spre ori dinspre această provincie, în scopuri de agrement, sunt interzise.

Spitalele din provincie se află într-o situație dificilă, iar autoritățile sanitare au început să evacueze pacienții spre zonele mai puțin afectate.

Magazinele vor rămâne deschise, pentru a sprijini la maxim activitatea economică a țării, al cărei PIB s-a prăbușit cu 7% în 2020.

Africa de Sud, a cărei economie era deja în recesiune înainte de pandemie, a introdus din martie 2020 o serie din cele mai stricte măsuri de protecție din lume.

Campania de vaccinare a demarat cu dificultate în februarie și doar 2,7 milioane de persoane au fost vaccinate până în prezent.

Identificată pentru prima dată în India, varianta Delta este prezentă acum în cel puțin 85 de țări, potrivit OMS.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel