Coronavirus, autoritățile chineze recomandă cetățenilor să-și amâne deplasările în străinătate

Adisa Codruț / 28 ian 2020 / 10:23
Controlul pasajerilor la Gara Hankou din Wuhan. Foto: www.news.cn
Controlul pasajerilor la Gara Hankou din Wuhan. Foto: www.news.cn

Administrația Naționlă pentru Imigrație din China își sfătuiește cetățenii să-și amâne deplasările peste hotare pentru a preveni răspânirea noului coronaviurs.

Coronavirus, deplasări. China le-a recomandat marţi cetăţenilor săi să-şi amâne deplasările în străinătate, o măsură menită să contribuie la stoparea extinderii epidemiei de pneumonie virală declanşate de un nou coronavirus. ”Li se recomandă locuitorilor Chinei continentale să-şi amâne data prevăzută a călătoriilor lor, dacă acestea nu sunt necesare în mod deosebit”, a transmis Administraţia Naţională pentru Imigraţie, într-un comunicat.

”Reducerea deplasărilor transfrontaliere contribuie la ţinerea sub control a epidemiei”, adaugă Administraţia. Recomandarea a fost emisă ”pentru a proteja sănătatea şi securitatea chinezilor, ca şi a străinilor”, menţionează comunicatul, citat de Agerpres.

Începând de luni, Beijingul a suspendat călătoriile organizate în China şi în străinătate. Epidemia de pneumonie virală, declanşată de un nou coronavirus apărut în decembrie în Wuhan, în centrul ţării, a făcut deja cel puţin 106 morţi în China, fiind confirmate cel puţin 4.500 de cazuri de contaminare. În jur de 50 de alte cazuri de îmbolnăvire au fost raportate în restul lumii, iar numeroase state şi-au întărit măsurile de precauţie la frontiere.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy