Coronavirus, bilanț: peste 110.000 de cazuri în lume, mai puține decese în China

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus Covid-19
Coronavirus Covid-19

Ultimul bilanț al îmbolnăvirilor de coronavirus arată că s-au depășit 110.000 de cazuri, iar decesele au ajuns la peste 3.000. Numărul deceselor a scăzut în China, potrivit ultimelor date, dar continuă să crească în Italia.

Ultimul bilanț arată că numărul îmbolnăvirilor din cauza coronavirusului nu mai crește cu aceeași viteză în China, dar crește vertiginos în Italia. Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns la 110.044, dintre care 80.735 de cazuri au fost în China. De remarcat este faptul că numărul celor care s-au vindect de afecțiune a ajuns la 62.053, dintre care abia puțin peste 2.500 sunt înafara Chinei.

Și în ce privește numărul deceselor, situația s-a ameliorat în China. Numărul total al celor care nu au făcut față acestei infecții a ajuns la 3.82, dintre care 3.007 cazuri au fost în China.

De altfel, China a închis al 14-lea spital temporar, care a fost deschis special pentru a trata bolnavii infectați cu coronavirus, urmând ca ultimele două să fie închise în cel mai scurt timp.

Din păcate, nu la fel de ameliorată e situația în Italia, care a ajuns a doua cea mai afectată țară ca număr de decese și a treia ca număr de îmbolnăviri. Astfel, numărul cazurilor a ajuns la 7.375, cu 366 decese.

România, 15 cazuri

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 27 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.789 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 8 martie, au fost înregistrate 107 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.
„Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20”, arată Grupul de Comunciare Strategică.

România este printre țările mai puțin afectată, cu 15 cazuri până în prezent, dinte care cinci s-au vindecat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel