Coronavirus, bilanț: peste 200 de cazuri în Italia, peste 80.000 în lume

Angela Sabău / 25 feb 2020 / 09:33
Coronavirus
Coronavirus

Ultimul bilanț al epidemiei cauzate de coronavirus arată că au fost infectate, până în acest moment, peste 80.000 de persoane, majoritatea în China. În Italia au numărul îmbolnăvirilor crește brusc, astfel că cifra a depășit deja 200.

Numărul infecțiilor cu coronavirus crește alarmant în Italia, unde au fost înregistrate deja 229 de cazuri de infecții, iar șapte persoane au decedat. Este vorba de persoane în vârstă, care suferă și de alte boli asociate.

Pe de altă parte, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 80.149, dinte care 77.659 de cazuri sunt în China.

În același timp, numărul deceselor înregistrate di naceastă cauză a ajuns la 2.699, iar alți 27.683 s-au vindecat de afecțiune.

Datele au fost actualizate în această dimineață la ora 08.53, pe site-ul special creat pentru epidemia de coroinavirus de căte specialiștii americani de la John Hopkins  (Coronavirus 2019-nCoV Global Cases by Johns Hopkins CSSE). Aici pot fi urmarite în timp real datele colectate de OMS (Organizația Mondială a Sănătății), CDC (Centrele americane pentru Prevenirea Bolilor și Control), ECDC (Centrul European pentru Pevenirea Bolilor și Control), NHC (Comisia Națională Chineză de Sănătate) și DXY (comunitatea online a medicilor și farmaciștilor chinezi).

În România nu s-a înregistrat deocamdată niciun caz de ifneție, dar autoritățile sunt în alertă, având în vedere comunitatea mare de români din Italia. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy