Coronavirus: factor poștal depistat pozitiv, 240 de posibili contacți

Angela Sabău |
Data publicării:
Teste Covid-19
Teste Covid-19

O femeie care lucrează ca și factor poștal în județul Cluj a fost depistată pozitiv la noul coronavirus. DSP derulează acum anchetă epidemiologică.  

O femeie din localitatea clujeană Tritenii de Jos a fost confirmată cu COVID-19. Femeia lucrează ca și factor poștal și a intrat în contact direct cu circa 240 de persoane. DSP Cluj derulează acum o anchetă epidemiologică, potrivit agerpres.ro. „Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP cu sprijinul IPJ, având în vedere numărul mare de posibili contacţi (în jur de 240, aici fiind incluşi toţi din familiile cu care a interacţionat). Între timp oficiul poştal din comună va fi închis pentru câteva zile, până se realizează procedurile de decontaminare a spaţiului. Colegii cu care a interacţionat factorul poştal rămân în izolare. La fel toţi cei cu care a interacţionat. Avem echipaj permanent acolo care patrulează şi monitorizează respectarea restricţiilor. (...) Pacienta are o formă uşoară spre medie de Covid-19, din descrierea medicilor”, a declarat, luni, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudean.
Potrivit acestuia, „factorul poştal a purtat mască şi mănuşi în permanenţă, conform obligaţiilor impuse de Poşta Română”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel