Coronavirus: Filipine anunţă primul deces în afara Chinei

Filipine a anunţat duminică primul deces în afara Chinei a unei persoane infectate cu noul coronavirus care a provocat deja peste 300 de morţi şi s-a răspândit în numeroase ţări străine, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS)

Victima este un chinez originar din oraşul Wuhan, unde a apărut acest virus, şi ar fi fost infectat înainte de venirea în Filipine.

"Este vorba despre primul deces semnalat în afara Chinei", a declarat presei Rabindra Abeyasinghe, reprezentant al OMS în Filipine.

"Totuşi, trebuie să ţinem minte că nu este vorba despre un caz care s-a contaminat local. Acest pacient venea din epicentrul acestei epidemii", a subliniat Rabindra Abeyasinghe.

Bărbatul, de 44 de ani, decedat într-un spital din Manila, a venit în Filipine în compania unei chinezoaice care a fost depistată şi ea cu coronavirusul, a declarat ministrul sănătăţii, Francisco Duque, notează Agerpres. 

Această femeie, în vârstă de 38 de ani, în prezent în curs de restabilire într-un spital din capitală, este primul caz de coronavirus înregistrat în Filipine.

"La momentul internării, pacientul a dezvoltat o pneumonie severă", a declarat Duque în cadrul unei conferinţe de presă.

"În ultimele zile, pacientul a fost stabil şi a dat semne de ameliorare, dar starea pacientului s-a deteriorat în ultimele 24 de ore şi s-a produs decesul", a adăugat el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel