Coronavirus, Hong Kong: Vacanță prelungită pentru elevi și „regim de muncă special”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus     Foto: pixabay.com
Coronavirus Foto: pixabay.com

Vacanța de Anul Nou Chinezesc se prelungește în Hong Kong, iar măsura muncii de acasă, de asemenea, până la 16 martie, în contextul epidemiei de coronavirus.

Autorităţile din Hong Kong au anunţat că şcolile rămân închise până pe 16 martie, invocând nevoia de „distanţare socială” în contextul epidemiei locale cu noul coronavirus cu care se confruntă oraşul şi care a infectat zeci de mii de persoane în China continentală.

Teritoriul Hong Kong intenţionează să lanseze un program de învăţare online pe perioada închiderii şcolilor, a precizat joi secretarul de stat pentru Educaţie, Kevin Yeung.

„Suspendarea cursurilor şcolare nu înseamnă suspendarea procesului de învăţare”, a spus Yeung, adăugând că măsura nu este o prelungire a vacanţei de Anul Nou Chinezesc.

Autorităţile din domeniul Educaţiei au extins iniţial vacanţa cu prilejul Anului Nou Chinezesc la sfârşitul lunii ianuarie pentru a „proteja sănătatea elevilor”, limitând expunerea potenţială la virus în „medii aglomerate”.

Măsuri similare pentru prelungirea „regimului special de muncă” în cazul funcţionarilor publici până pe 23 februarie au fost anunţate joi de un purtător de cuvânt guvernamental.

Şcolile şi instituţiile guvernamentale ar fi trebuit să revină la programele obişnuite pe 17 februarie.

Şefa guvernului din Hong Kong, Carrie Lam, a făcut în ultimele săptămâni un apel către sectorul privat pentru a facilita posibilitatea muncii de la domiciliu în această „perioadă dificilă”.

Companii importante precum HSBC şi Hang Seng Bank au implementat scheme de lucru pentru a-i ajuta pe salariaţi să-şi continue activitatea fără să fie nevoiţi să vină la birou.

În Hong Kong, un oraş cu o populaţie de 7,4 milioane de locuitori, au fost confirmate 50 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar o persoană a decedat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel