Coronavirus, lupta medicilor chinezi cu oboseala: imagini impresionante din spitale

Adisa Codruț |
Data publicării:

Imaginile impresionante au fost făcute publice pe rețelele de socializare și arată personalul medical epuizat, iar alte persoane dorm pe coridoare și pe scaune în timpul epidemiei cauzate de coronavirus.

Imagini ale personalului medical epuizat care dormea pe coridoarele spitalului au devenit virale în timp ce China se luptă să oprească răspândirea epidemiei cauzate de coronavirus.

China a adus un omagiu miilor de muncitori eroi care lucrează în prima linie a focarului ucigaș, în timp ce spitalele se zbat să obțină provizii, notează thesun.co.uk.

În prezent, numărul morților este de 725, cu peste 34.500 de persoane infectate cu coronavirus în 28 de țări și teritorii.

Din decembrie spitalele sunt inundate de bolnavi.

Marea majoritate a cazurilor sunt concentrate în Wuhan, provincia Hubei din China, care este epicentrul focarului de coronavirus.

Imaginile împărtășite pe mass-media de stat arată medici care dorm pe jos, trântiți pe birouri și în scaune, în hainele lor de protecție.

Medicii și personalul din spital epuizat au fost numiți „eroi” și „războinici în alb” pe rețelele de socializare. „Au luptat pentru noi”, a spus ziarul partidului comunist, People’s Daily.

„S-au luptat cu virusul. Sunt părinți, sunt și fiice și fii. ”

People’s Daily a arătat o poză care arăta cum, după ce au purtat măști de față ore întregi, asistentele au rămas cu umflături dureroase și urme pe față.

Luna trecută au apărut videoclipuri înfricoșătoare în care personalul medial se plângea că nu mai poate să continue. Într-un videoclip, o femeie putea fi văzută strângându-și pieptul în timp ce urla „Nu mai suport asta”. 

Puteți vedea mai multe imagini aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel