Coronavirus: maramureșenii din Italia fug de epidemie și vin acasă

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Noul coronavirus    foto: pixabay.com
Noul coronavirus foto: pixabay.com

Aproximativ 2.000 de maramureșeni din Borșa lucrează în zona de nord a Italiei, care este afectată de epidemia de coronavirus, iar mulți dintre aceștia se întorc acasă. 

Autoritățile locale din Maramureș sunt în alertă după ce, potrivit unor informații, un mare număr de cetățeni români din Maramureș care lucrează în Italia sunt așteptați să ajungă acasă, astăzi.

Aproximativ 2.000 de maramureșeni, cei mai mulți din zona Borșa, lucrează în zona de nord a Italiei. Un mare număr dintre aceștia este așteptat să ajungă astăzi în țară. Autoritățile sunt în alertă și au luat un set de măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor.

Primarul orașului Borșa a făcit publică o informare acare se adresează direct celor care vin din Italia.

„Din dorința de a evita orice fel de probleme ulterioare, borșenii care se întorc în această perioadă în țară sunt rugați să declare zona din care vin, să menționeze obligatoriu dacă este vorba despre zona Lodi și să accepte să li se facă analizele preliminare, având în vedere că au fost semnalate cazuri de coronavirus în anumite zone din Italia.

Totodată, după ce ajung acasă, timp de cel putin 14 zile trebuie să stea izolați în casă și să nu intre în contact cu alte persoane, indiferent că prezintă sau nu simptome de boală. De asemenea, să anunțe la Primărie că au ajuns la domiciliu, pentru a putea să le trimitem medici care să-i monitorizeze în perioada de carantină”, a spus Sorin Timis.

De asemenea, el a mai arătat că în ursul zilei de azi vor fi trimise câteva mii de măști pentru românii di nzona afectată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel