Coronavirus, OMS: De aproape nouă ori mai multe cazuri în afara Chinei în ultimele 24 de ore

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat luni că numărul de cazuri noi de coronavirus semnalate la nivel global în ultimele 24 de ore e cu mult peste cel al cazurilor depistate în China.

„În decursul ultimelor 24 de ore, au existat de aproape nouă ori mai multe cazuri de Covid-19 semnalate în afara Chinei decât în China", a declarat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, cu prilejul unei conferințe de presă la Geneva, conform Agerpres.

1.906 cazuri în afara Chinei în 24 de ore

În China, unde virusul a apărut la sfârșitul lui decembrie, numărul cazurilor continuă să scadă, a precizat directorul OMS, subliniind că 206 cazuri au fost raportate către această organizație duminică, reprezentând cel mai scăzut număr înregistrat după data de 22 ianuarie. Doar opt cazuri au fost semnalate în afara provinciei Hubei, epicentrul epidemiei. În afara teritoriului Chinei, de la începutul epidemiei au fost semnalate 10.134 de cazuri în 61 de țări, consemnându-se 166 de decese. În ultimele 24 de ore, numărul de noi contaminări raportate în afara Chinei a fost de 1.906.

Bilanțul epidemiei cu noul coronavirus a depășit luni 3.000 de morți pe plan global și continuă să aibă consecințe serioase peste tot în lume.

Epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran și Japonia „reprezintă cea mai mare preocupare a noastră", a afirmat directorul OMS.

În Iran, unde OMS a trimis luni o primă echipă de medici și mai multe tone de material medical, un membru al personalului agenției specializate a ONU din această țară a fost testat pozitiv, au precizat autoritățile, menționând că persoana „suferă de o formă ușoară a bolii".

Iranul, una dintre cele mai grav afectate țări de noul tip de coronavirus, a respins luni propunerea de sprijin în combaterea aceste boli venită din partea Statelor Unite cu condiția ca autoritățile de la Teheran să solicite acest ajutor.

Covid-19 trebuie ținut sub control

Comentând oferta americană, directorul OMS a subliniat „importanța solidarității în acest moment". Coronavirusul Covid-19 este „un inamic comun și trebuie să fim uniți", a spus acesta, adăugând că virusul poate „fi ținut sub control prin măsuri adecvate".

În Coreea de Sud, au fost raportate aproape 600 de noi cazuri de coronavirus, bilanțul ajungând la peste 4.300 de persoane contaminate, potrivit unui bilanț zilnic anunțat luni de autoritățile sud-coreene, ceea ce înseamnă că, în această țară, s-au înregistrat peste jumătate din cazurile din afara Chinei, a subliniat directorul OMS.

Acesta a punctat totodată, cu un grad de optimism, faptul că persoanele infectate în Coreea de Sud „par să provină în principal din cazurile de suspiciuni raportate în cinci focare cunoscute".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel