Coronavirus, rasism. Epidemia se datorează igienei precare a chinezilor, spune un profesor musulman

Georgiana Ioniță / 07 feb 2020 / 12:48
Mască
Mască

Ministrul justiţiei şi internelor din Singapore a acuzat vineri un profesor de religie musulman de comentarii "rasiste" şi "xenofobe" antichineze în legătură cu situaţia creată de coronavirus, care a ucis 636 de persoane şi a infectat peste 30.000 în China.

Ministrul singaporez, K Shanmugan, a anunţat pe Facebook că ministerul pe care îl conduce va lansa o anchetă în legătură cu remarcile profesorului Abdul Halim Abdul Karim potrivit cărora coronavirusul ar fi o pedeapsă divină pentru politicile Chinei din regiunea Xinjiang, unde organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului susţin că sunt ţinuţi în lagăre 1 milion de uiguri musulmani.

 

„Este vorba despre igienă și sănătate, a căror importanță se reduce la toate rasele și etniile. De fapt, curățarea numai cu hârtie igienică după ce își desfășoară activitatea nu este doar practica non-musulmanilor chinezi; și alți non-musulmani din alte rase fac asta ", a spus Abdul Halim.

Ministrul a calificat de asemenea drept "profund rasistă" sugestia că răspândirea coronavirusului are la origine obiceiurile de igienă personală ale chinezilor şi a subliniat că "societatea trebuie să adopte o poziţie clară împotriva unor astfel de comentarii", notează Agerpres.

 

În Singapore au fost confirmate 30 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar alte peste 400 de persoane sunt în carantină.

Circa trei sferturi din populaţia de 5,7 milioane din Singapore este de origine chineză şi urmează de regulă alte religii, în timp ce 14%, cu altă origine etnică, în bună parte etnici malaezieni şi indieni, sunt musulmani.

Într-un comunicat pe tema coronavirusului, Asociaţia profesorilor de religie islamică din Singapore i-a îndemnat pe adepţii islamului din oraşul-stat să nu atribuie "niciun incident nefericit acţiunilor vreunei părţi".

Epidemia cu coronavirus a dus la creşterea sentimentelor antichineze în Asia, peste 1 milion de oameni semnând până la sfârşitul lui ianuarie petiţii online pentru interzicerea accesului vizitatorilor chinezi în Coreea de Sud şi Malaezia.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy