Coronavirus, risc scăzut de îmbolnăvire pe vapoarele din porturile chineze

Adisa Codruț / 06 feb 2020 / 08:34
Vapor de marfă  FOTO: pixabay
Vapor de marfă FOTO: pixabay

Sindicatul Liber al Navigatorilor informează că riscul de îmbolnăvire cu noul coronavirus este scăzut pe navele maritime comerciale aflate în porturile din China.

Coronavirus, risc. "Singurele probleme apărute pe plan internaţional sunt legate de deciziile autorităţilor din porturile de destinaţie după ce o navă a operat în China, respectiv impunerea unui interval de 14 zile de carantină oricărui membru al echipajului înainte de a fi acceptat să intre pe teritoriul ţării respective. În timpul carantinei echipajul este monitorizat din punct de vedere al stării de sănătate", au postat reprentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN), miercuri seara, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, sunt porturi în care nu se pot acorda vize de intrare/ieşire pentru că nu există birouri care să elibereze astfel de documente. "Contaminarea cu 2019-NCoV încă nu este stopată în China, iar autorităţile chineze au cerut sprijinul organizaţiilor internaţionale şi al mai multor state pentru anumite materiale de prevenţie necesare protecţiei, dar asigură că situaţia este sub control", au mai precizat reprezentanţii SLN, potrivit Agerpres.

Sindicatul Liber al Navigatorilor anunţă că a format o celulă de monitorizare a situaţiei din China şi a navigatorilor membri de sindicat care se află în respectiva ţară, celulă ce are un telefon de urgenţă operabil continuu.

"SLN a început în cursul zilei de azi (miercuri - n.r.) contactarea agenţiilor de crewing autorizate din România pentru a identifica numărul de navigatori români care lucrează pe nave în şantierele din China, date care vor fi puse la dispoziţia MAE şi Ambasadei noastre din Beijing. SLN încurajează navigatorii români care se află pe nave în şantier în China să contacteze ambasada noastră din Beijing pentru a transmite locaţia şi a stabili datele de contact. Contact Ambasada Romaniei la Beijing : +86 10 6532 3442, +86 10 6532 5763, +86 10 6532 5341, +86 10 6532 5837 Telefon pentru urgenţe consulare: +86 186 1173 7488", a mai informat SLN.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy