Coronavirus, România: 52 de persoane în carantină și alte 8796 de persoane în izolare la domiciliu

Georgiana Ioniță / 29 feb 2020 / 17:46
Coronavirus
Coronavirus

Grupul de Comunicare strategică a transmis un butelin informativ cu situația coronavirului de la această oră.

 

Potrivit acestora, starea de sănătate a celor trei persoane identificate pe teritoriul României ca fiind purtătoare a virusului COVID-19 (coronavirus) este, în continuare, bună.

 

Maramureș

Problemele medicale prezentate la internare de bărbatul originar din Maramureș s-au ameliorat și starea sa este stabilă, transmite Grupul strategic de comunicare

 


"Reamintim ca la acest moment în România sunt în carantină 52 de persoane și alte 8796 de persoane sunt în izolare la domiciliu", anunță autoritățile. 

 

Cei șase chinezi care au părăsit spațiul de auto izolare:

"Referitor la situația celor șase cetățeni chinezi, aflați în procedură de auto-izolare la un hotel din Slatina, facem următoarele precizări.
Cele 6 persoane nu au manifestat simptome și nu provin din zona afectată a Chinei.
Totuși, reprezentanții DSP Olt au instituit pentru ei procedura de auto-izolare la respectivul hotel.
În data de 28 februarie a.c. aceștia au părăsit unitatea de cazare din Slatina, fără a înștiința instituțiile abilitate, fapt pentru care la nivelul IPJ Olt s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 352 CP., respectiv zădărnicirea combaterii bolilor.
Totodată, în aceeași zi, în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea au fost sesizați că cei 6 cetățeni s-au cazat la o unitate de cazare de pe raza localității Drăgășani și imediat, au înștiințat reprezentanții DSP Vâlcea, pentru dispunerea măsurilor legale", se arată în informarea de presă. 

Apeluri 112 


În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 26).


Vă reamintim că a fost înființată o linie TELEVERDE destinată cetățenilor de pe teritoriul României care vor sa solicite informații referitoare la COVID - 19. Cetățenii interesați pot solicita informații la 0800 800 358.

 


De asemenea, a fost operaționalizată o linie telefonică special pentru cetățenii români aflați în afara țării. Aceștia pot solicita informații la numărul +4021.320.20.20.
Reiterăm pe această cale apelul instituțional către mass-media să nu transmită public informații neverificate din surse oficiale.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy