Coronavirus, testare automată: ce spune medicul Ion Ștefan de la Spitalul Militar București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Analize
Analize

Este nevoie de testarea automată a populației pentru COVID-19? Col. medic dr Ion Ștefan, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului Militar Central explică. 

Coronavirus, testări. Într-un video postat pe pagina de Facebook a Spitalului Militar Central din București, col. medic dr. Ion Ștefan, șeful Secției Boli Infecțioase a unității medicale amintite a fost întrebat dacă este nevoie de testare automată a populației și dacă testarea ajută.

Răspunsul doctorului:

”Testările repetate, fără existența unei simptomatologii, mai ales fără existența unui link epidemiologic care să reclame necesitatea unei astfel de determinări nu sunt bune. Mai întâi că se consumă inutil teste și nu aduc informații pertinente.

Dacă avem argumente epidemiologice - oricum, testarea imediată, în prima zi, nu este relevantă; știm că incubația este 2-14 zile; după unii autori, 1-14 zile; dar doar să testezi în prima zi înseamnă oricum șanse reduse de a identifica infecția pentru că, experiența a arătat, testele devin pozitive după 2-3-5 zile și uneori se suspicionează cu tărie acest diagnostic e nevoie de o retestare. Oricum noi trebuie să respectăm procedurile și protocoalele care au fost gândite pe această etapă. Când o să avem certitudinea transmiterii comunitare a infecției probabil că aceste reguli nu vor mai funcționa”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel