Aparatură de testare rapidă „Real Time-PCR”, achiziționată la Baia Mare

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare va avea un aparat rapid de testare „Real Time PCR”.

Spitalul de Boli Infecțioase și Psihatrie din Baia Mare va avea un aparat rapid de testare „Real Time PCR”. Achiziția in valoare totală de 450.000 de lei va fi cofinanțată de către Consiliul Județean Maramureș și este necesar în cadrul Laboratorului de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene.

Solicitarea avenit pe fondul unui număr foarte mare de servicii medicale acordat în urma creșterii tot mai rapide a infecțiilor respiratorii și a unei noi tulpini de coronavirus. Acest aparat rapid de testare ”Real Time PCR” poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului și va veni în sprijinul tuturor celor care vor apela la serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. „Există un fond de rezervă de 1 milion de lei care va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte CJSU.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel