Aparatură de testare rapidă „Real Time-PCR”, achiziționată la Baia Mare

Angela Sabău / 17 Martie 2020 / 17:57
Coronavirus
Coronavirus

Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare va avea un aparat rapid de testare „Real Time PCR”.

Spitalul de Boli Infecțioase și Psihatrie din Baia Mare va avea un aparat rapid de testare „Real Time PCR”. Achiziția in valoare totală de 450.000 de lei va fi cofinanțată de către Consiliul Județean Maramureș și este necesar în cadrul Laboratorului de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, unitate sanitară aflată în subordinea administrației județene.

Solicitarea avenit pe fondul unui număr foarte mare de servicii medicale acordat în urma creșterii tot mai rapide a infecțiilor respiratorii și a unei noi tulpini de coronavirus. Acest aparat rapid de testare ”Real Time PCR” poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului și va veni în sprijinul tuturor celor care vor apela la serviciile medicale oferite de Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare. „Există un fond de rezervă de 1 milion de lei care va fi utilizat exclusiv pentru prevenirea răspândirii infectării cu coronavirus și susținerea măsurilor impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU)”, a precizat șeful administrației județene, Gabriel Zetea, vicepreședinte CJSU.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy