Coronavirus: Un turist chinez decedat în Franța; primul deces în Europa

Dana Lascu |
Data publicării:
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video
Coronavirus, China. Foto: printscreen Xinhua Video

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani, infectat cu noul coronavirus, care era internat în Franța de la sfârșitul lunii ianuarie, a decedat

Turistul chinez decedat în Franța este primul deces din cauza infecției cu coronavirus înregistrat în Europa, a anunțat sâmbătă ministrul francez al Sănătății, Agnčs Buzyn.

Bărbatul, care era originar din provincia chineză Hubei, regiunea aflată în centrul epidemiei, a sosit în Franța pe 16 ianuarie și a fost internat la 25 ianuarie în condiții de izolare.

Fiica bărbatului a fost de asemenea internată în spital cu infecție virusul Covid-19, însă viața sa este în afara oricărui pericol și urmează să fie externată curând, a anunțat Buzyn, conform Agerpres.

Decesul este „primul din afara Asiei, primul din Europa", a subliniat ministrul în timpul unei informări de presă. Anterior, doar trei decese fuseseră raportate în afara Chinei continentale, în Filipine, Hong Kong și Japonia.

11 cazuri confirmate în Franța

„Am fost informată aseară" despre aceast deces, a precizat Agnčs Buzyn. Starea de sănătate a acestui pacient, internat la spitalul Bichat din Paris, „s-a deteriorat rapid și de câteva zile se afla în stare critică", a adăugat ministrul.

Șase pacienți din cele unsprezece cazuri confirmate cu coronavirus în Franța rămân internați, iar starea lor de sănătate nu suscită îngrijorări, printre aceștia numărându-se cei cinci britanici infectați în Alpi, în timp ce patru sunt vindecați, a adăugat Buzyn.

Epidemia de pneumonie virală cu virusul Covid19, detectată în China în decembrie în provincia Hubei, a infectat, până acum, 67.091 de persoane, a provocat decesul a 1.527. Pe lângă acestea, 8.556 de persoane s-au vindecat.

În afara Chinei continentale, 595 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ treizeci de țări și teritorii, inclusiv un prim caz anunțat vineri pe continentul african.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel