Coronavirus - varianta Delta, la 359 de cazuri. Valeriu Gheorghiță: 80% la persoane nevaccinate

DCMedical Team |
Data publicării:
Coronavirus   Foto: Pixabay
Coronavirus Foto: Pixabay

Sunt 359 de cazuri de persoane infectate cu varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Valeriu Gheorghiță spune că 80% din cazuri sunt persoane nevaccinate. 

Valeriu Gheorghiță a arătat că în săptămâna 9-15 august au fost efectuate 47 de secvențieri, din care 46 au fost pozitive pentru varianta Delta, ceea ce înseamnă o rată de confirmare de 97,8%, notează Antena 3.

”Menționez că testele de secvențiere sunt preselectate în funcție de criteriile pe care pacientul le prezintă. În total, de când facem secvențieri, s-au cumulat 359 de cazuri de Covid-19 cauzate de varianta Delta”, spune Valeriu Gheorghiță.

El spune că s-a ajuns la o proporție a cazurilor de 17,2%.

”Din toate cazurile cumulate până la acest moment, 80% sunt la persoane nevaccinate, persoane care nu au primit nicio doză de vaccin. În ceea ce privește decesele, sunt 21 de decese. Peste 90% sunt decese survenite la persoane nevaccinate”, mai spune Gheorghiță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel