Cotul tenismenului, ce provoacă afecțiunea și care sunt simptomele

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Tenis, umăr
Tenis, umăr

Cotul jucătorului de tenis provoacă dureri în partea de exterior a cotului. Adesea, afecțiunea apare după utilizarea excesivă a mușchilor și a tendoanelor antebrațului. Iată care sunt simptomele bolii și cât de gravă e:

Cotul tenismenului presupune inflamația tendonului din partea exterioară a cotului și afecțiune dureroasă, spun experții de la Serviciul Național american de Sănătate. În mod clasic, este o vătămare la acest tendon provocată de un o lovitură de rever (adică de o lovitură de backhand).

Termenul medical pentru cotul tenismenului este epicondilita laterală, deoarece implică inflamație la punctul de inserție a tendonului în porțiunea exterioară a osului humerus la articulația cotului (epicondilul). Majoritatea persoanelor fac epicondilită laterală de fapt din alte activități decât jocul de tenis. Cotul tenismenului poate și provocat și din anumite activități repetitive care pot încorda cotul. Aceste activități includ utilizarea unei șurubelnițe sau lucrări care includ mișcări similare, aruncarea unui disc Frisbee și ridicarea obiectelor prin extinderea încheieturii etc.

În schimb, atunci când tendonul care se atașează la porțiunea interioară a cotului este inflamat, afecțiunea este denumită epicondilită medială (sau „cotul jucătorului de golf", deoarece jucătorii de golf se rănesc în mod obișnuit această zonă după ce au lovit solul).

Simptomele cotului tenismenului

Ortopezii de la MedicineNet spun că principalele simptome ale cotului jucătorului de tenis sunt:

- Durere la exteriorul antebrațului, în partea superioră.

- Dureți atunci când ridicați sau îndoiți brațul.

- Durere când scrieți sau strângeți obiecte mici.

- Durere când răsuciți antebrațul.

- Durere și rigiditate la întinderea completă a brațului.

Dacă durerea la cot este cauzată de o activitate repetitivă, evitați activitatea până când simptomele se îmbunătățesc. Mergeți la doctor dacă durerea persistă în ciuda repausului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel