COVID-10, scandal mondial: înșelăciunea uriașă care răstoarnă totul. Irinel Popescu explică

Florina Pop / 04 iun 2020 / 20:50
EXCLUSIV
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

O companie cu sediul în State a furnizat date inexistente în baza cărora s-au făcut studii științifice în reviste prestigioase, iar OMS a oprit o cercetare pe hidroxiclorochină.

În ediția de săptămâna aceasta a emisiunii Academia de Sănătate, academicianul Irinel Popescu a vorbit pe larg despre scandalul internațional care a cuprins lumea științifică. O companie cu sediul în State -  mai degrabă o ”improvizație și nu o companie de consultanță propriu-zisă”, afirmă Irinel Popescu - a oferit date în baza cărora s-au formulat politici de sănătate în mai multe țări ale globului și s-au publicat articole în cele mai faimoase reviste de specialitate. Mai mult, în urma unui articol publicat în The Lancet, Organizația Mondială a Sănătății a decis să întrerupă un studiu pe hidroxiclorochină ca apoi acesta să fie reluat după ce s-a aflat că datele furnizate de respectiva companie nu se bazau pe nimic. 

”Mii de cazuri care pretindeau că le-au analizat în realitate nu existau. Cele mai multe erau date imaginare”, afirmă academicianul. În opinia acestuia, această știre este una ”foarte gravă care vine să amplifice că multe decizii s-au luat în pripă pe baza unor date sau dovezi insuficient justificate”. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy