COVID-19: acord pentru distribuirea unui vaccin aflat încă în teste

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Gigantul farmaceutic britanic AstraZeneca a încheiat un acord pentru distribuirea unui vaccin contra coronavirusului, în Europa. Cât timp OMS menține nivelul amenințării globale, vaccinul va fi vândut la prețul de producție, astfel că firma nu va face profit.

Vaccinul, dezvoltat de Universitatea Oxford, este în prezent testat pe mai mult de 10.000 de persoane, iar rezultatele sunt așteptate în august. Firma a fost de acord să distribuie până la 400 de milioane de doze de vaccin, care încă se află în teste. Dacă se dovedește a avea succes, producătorul se așteaptă să distribuie un miliard de doze la nivel global, până la sfârșitul anului 2020. Vaccinul este vândut „la cost”, ceea ce înseamnă că AstraZeneca nu va aduce niciun profit din furnizarea vaccinului, în încercarea de a ajuta la stoparea pandemiei globale. Dar acest lucru se va întâmpla numai până când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va reduce oficial nivelul amenințărilor globale.

Firma a cerut deja oferte pentru a produce 400 de milioane pentru SUA și 100 de milioane pentru Marea Britanie. Miniștrii britanici au acceptat să plătească dozele „cât mai devreme” și speră că o treime dintre acestea vor fi gata pentru septembrie, dacă se dovedesc eficiente. Firma a încheiat sâmbătă acordul cu Alianța Vaccinurilor Inclusive din Europa, care garantează vaccinul pentru Germania, Franța, Italia și Olanda. Acordul cu AstraZeneca își propune, de asemenea, să pună vaccinul la dispoziția altor țări europene care doresc să participe. Acordul vine în ciuda faptului că nu există certitudini că vaccinul va funcționa.

După o fază inițială de testare pe 160 de voluntari sănătoși între 18 și 55 de ani, studiul vaccinului AZD1222 a trecut la fazele a doua și a treia.

Acum este testat pe mai mult de 10.000 de persoane, inclusiv copii și vârstnici, pentru a vedea dacă poate preveni infecția. Dar pentru că acum sunt atât de puține cazuri de coronavirus în Marea Britanie (doar 1.400 de persoane sunt diagnosticate în fiecare zi) studiile clinice reale sunt dificile.Prin urmare, Oxford a acceptat să studieze vaccinul asupra a 2.000 de angajați din Brazilia, unde virusul este încă foarte prezent.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel