COVID-19: Antiviralul Molnupiravir blochează coronavirusul în 24 de ore! Nu faci COVID-19 și nu o dai mai departe

Dana Lascu / 06 Martie 2021 / 18:31

Cercetătorii au descoperit că tratarea infecției cu SARS-CoV-2 (Covid-19) cu un nou medicament antiviral - Molnupiravir - suprimă complet transmiterea virusului în 24 de ore.

Conform studiului, publicat în revista Nature Microbiology, echipa de cercetare de la Universitatea de Stat din Georgia (GSU) a descoperit inițial că medicamentul acționează puternic împotriva virusurilor gripale, apoi contra coronavirusului, la dihori.

„Aceasta este prima demonstrație a unui medicament disponibil oral pentru a bloca rapid transmiterea SARS-CoV-2. MK-4482 / EIDD-2801 (Molnupiravir, n.r.) ar putea schimba jocul”, a declarat autorul studiului Richard Plemper de la GSU.

Deoarece medicamentul poate fi administrat pe cale orală, tratamentul poate fi început mai devreme pentru un triplu beneficiu pentru că acesta: inhibă progresul pacienților către boală severă, scurtează faza infecțioasă pentru a ușura povara emoțională și socio-economică a izolării prelungite a pacientului și oprește declanșarea focarelor locale.

„Am remarcat încă de la început că MK-4482 / EIDD-2801 are activitate cu spectru larg împotriva virusurilor ARN respiratorii și că tratarea animalelor infectate pe cale orală cu medicamentul scade cantitatea de particule virale vărsate cu mai multe ordine de mărime, reducând dramatic transmisia” spuse Plemper, citat de indiatimes.com

Dacă aceste efecte relevate în studiul pe animale sunt la fel și la oameni, pacienții cu Covid-19 tratați cu medicamentul ar putea deveni neinfecțioși în 24 de ore de la începutul tratamentului.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy