COVID-19: Austria a intrat în LOCKDOWN pentru trei săptămâni. Vaccinați sau nevaccinați, austriecii au voie doar să meargă la muncă sau la școală

Dana Lascu |
Data publicării:
În Austria, nevaccinații ar putea intra în carantină. Foto: Pixabay
În Austria, nevaccinații ar putea intra în carantină. Foto: Pixabay

Un lockdown de trei săptămâni a început luni în Austria, măsură luată de guvern pentru a limita răspândirea coronavirusului în contextul creșterii masive a numărului de infecții în al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

În Austria, de astăzi, oamenii au voie să-și părăseascsă locuințele doar pentru a merge la locul de muncă, pentru cumpărarea bunurilor de strictă necesitate și pentru a face activități sportive în spații deschise. Majoritatea restaurantelor pot vinde produse doar pentru consum acasă, iar evenimentele culturale și cele sportive de amploare se vor desfășura fără spectatori.

Totuși, școlile sunt deschise, iar părinții vor putea decide dacă își trimit copiii la cursuri sau optează pentru lecții online.

Aproximativ 14.000 de noi cazuri de COVID-19 au fost consemnate în Austria sâmbătă, conform autorităților de la Viena. Incidența la șapte zile a atins 1.085 de noi cazuri la 100.000 de persoane. În secțiile de terapie intensivă sunt internați în prezent 528 de pacienți COVID-19, valoarea record a acestui indicator, 611, înregistrându-se în timpul celui de-al treilea val al pandemiei.

Carantina pentru persoanele vaccinate și pentru cele trecute prin boală se va încheia pe 13 decembrie, iar în cazul persoanelor nevaccinate nu este prevăzut un termen.

Aproximativ 65% din populația Austriei este vaccinată în prezent cu schemă completă împotriva noului coronavirus, una dintre cele mai mici rate de vaccinare dintre țările occidentale, cu excepția celei din Liechtenstein, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC). 

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a spus, în repetate rânduri, că această rată de vaccinare de 65% este „rușinos de scăzută” și i-a îndemnat pe compatrioții săi să meargă imediat să se vaccineze.

Austria a devenit prima țară din Uniunea Europeană care va introduce vaccinarea obligatorie anti-COVID-19, în februarie 2022. Anunțarea noilor măsuri a dus la proteste, 40.000 de oameni ieșind sâmbătă în centrul Vienei pentru a-și exprima nemulțumirea.

Lockdown-ul vine după ce de două săptămâni în Austria persoanele nevaccinate nu mai erau primite în restaurante și cafenee, mall-uri, frizerii, hoteluri și magazine neesențiale. De asemenea, ele nu puteau participa la evenimente cu mai mult de 25 de persoane și nici nu puteau urca pe pârtii, cu instalațiile pentru schi, în stațiunile montane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel