COVID-19: crește numărul pacienților vindecați la Suceava

Adisa Codruț / 07 mai 2020 / 17:48
Spital
Spital

Scade numărul pacienților cu COVID-19  internați la Suceava. De asemenea, medicii care au fost infectați s-au întors la muncă în cea mai mare parte. 

În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt în prezent 497 de pacienţi cu COVID-19, din totalul de 602. Numărul celor care se vindecă este în continuă creștere, a declarat managerul unităţii sanitare, Anatolii Buzdugan, citat de agerpres.ro. „Timp de o săptămână, la nivel de spital avem o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri internate, o tendinţă de creştere a numărului de cazuri externate vindecate”, a spus Buzdugan.
Totodată, managerul SJU Suceava a spus că, în prezent, 88% din medici au revenit serviciu şi activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime iar rata externărilor este mai mare decât cea a internărilor. „Suntem destul de bine la capitolul personal medical, aproximativ 88% din cei care activau înainte de pandemie au revenit la serviciu, asistente medicale aproximativ 77%, mai rău la personal auxiliar, aproximativ 67%. Este o perioadă cu o tendinţă de relaxare, activitatea personalului medical în prezent se desfăşoară în condiţii optime. Avem o rată de externare peste cea a internărilor, deci suntem pe un trend ascendent şi să sperăm că va continua la fel”, a spus Buzdugan.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy