COVID-19: crește numărul pacienților vindecați la Suceava

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spital
Spital

Scade numărul pacienților cu COVID-19  internați la Suceava. De asemenea, medicii care au fost infectați s-au întors la muncă în cea mai mare parte. 

În Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava sunt în prezent 497 de pacienţi cu COVID-19, din totalul de 602. Numărul celor care se vindecă este în continuă creștere, a declarat managerul unităţii sanitare, Anatolii Buzdugan, citat de agerpres.ro. „Timp de o săptămână, la nivel de spital avem o tendinţă de descreştere a numărului de cazuri internate, o tendinţă de creştere a numărului de cazuri externate vindecate”, a spus Buzdugan.
Totodată, managerul SJU Suceava a spus că, în prezent, 88% din medici au revenit serviciu şi activitatea unităţii se desfăşoară în condiţii optime iar rata externărilor este mai mare decât cea a internărilor. „Suntem destul de bine la capitolul personal medical, aproximativ 88% din cei care activau înainte de pandemie au revenit la serviciu, asistente medicale aproximativ 77%, mai rău la personal auxiliar, aproximativ 67%. Este o perioadă cu o tendinţă de relaxare, activitatea personalului medical în prezent se desfăşoară în condiţii optime. Avem o rată de externare peste cea a internărilor, deci suntem pe un trend ascendent şi să sperăm că va continua la fel”, a spus Buzdugan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel