Covid-19, de ce mor tinerii. Streinu-Cercel: Există o explicație

Pacient FOTO: pexels.com
Pacient FOTO: pexels.com


Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase "Matei Balș", a explicat de ce mor tot mai mulți tineri în urma infecției cu COVID-19.

În primă fază, experții au arătat că noul coronavirus afectează în deosebi vârsnicii și persoanele cu boli preexistente. Cu toate astea, se înregistrează tot mai multe decese în rândul tinerilor.

"Acum se schimbă lucrurile radical, inclusiv la nivelul Italiei şi apar decese la vârste mai joase. Există o explicaţie care este cunoscută încă din vremea când se scria virusologia iniţială, adică acum 100 de ani. Şi anume: s-a văzut de fiecare dată că un virus care are tropism respirator, cum este şi acest coronavirus, pe măsură ce trece de la o persoană la alta, îşi creşte gradul de virulență.

Receptorii persoanei respective nu sunt tot timpul la vedere. Un receptor care nu este la vedere, la nivelul mucoasei, aparatului respirator, nu poate fi accesat de către virusuri, chiar dacă virusul se găseşte în acea poziţie. Pe măsură ce acel receptor se exprimă din varii considerente - de poluare, de ce vreţi dvs. -, el este vizibil pentru virus. Virusul atacă şi poate să genereze forme severe de îmbolnăvire", a explicat Streinu - Cercel, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel