COVID-19: Distanțarea socială, impact semnificativ asupra sănătății mintale

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Manchester și Universitatea Swansea arată că distanțarea socială și izolarea au un impact semnificativ asupra sănătății mintale a oamenilor și a bunăstării emoționale.

Studiul a fost trimis spre publicare la BMJ Open și publicat online ca parte a unei inițiative a științei deschise.
Studiul a constatat că:

Distanțarea socială duce la creșterea sentimentelor de anxietate și depresie în rândul publicului larg.

Cel mai mare impact l-a avut persoanele cu salarii mici sau nesigure.

Unele persoane se tem că vor suferi de anxietate socială după izolare, în timp ce altele intenționează să se întoarcă la nivelul normal de activitate socială cât mai curând posibil.

Cercetarea este condusă de dr. Simon Williams, cercetător în domeniul sănătății publice la Universitatea Swansea, în colaborare cu dr. Kimberly Dienes și profesorul Christopher Armitage din Centrul de psihologie pentru sănătate al Universității din Manchester și Dr. Tova Tampe, consultant independent la Organizația Mondială a Sănătății.

Cercetătorii au efectuat cinci grupuri de focus online din toată Marea Britanie în primele etape ale izolării COVID-19 din Marea Britanie.

Grupurile au explorat opiniile și experiențele lor. Chiar și după numai două săptămâni, oamenii se luptau cu pierderea interacțiunii sociale.

Dr. Williams a spus: „Eforturile remarcabile sunt făcute de public pentru a opri răspândirea COVID-19, iar aceste eforturi ar trebui să continue, atât timp cât este necesar. Studiul nostru constată că multe persoane urmează cu adevărat recomandările privind distanțarea socială. Cu toate acestea, ele aduc un cost semnificativ pentru sănătatea mintală și bunăstarea oamenilor, în special pentru cei cu locuri de muncă cu salarii mici sau nesigure.

"Un răspuns rapid este necesar în ceea ce privește programarea sănătății publice pentru a atenua acest impact asupra sănătății mintale. Așteptarea sprijinului după ce distanțarea socială și măsurile de izolare sunt relaxate sau înlăturate ar putea avea un impact potențial devastator și de durată asupra sănătății mintale, în special printre cei deja vulnerabili din punct de vedere economic. "

Dr. Dienes, psiholog clinic, a spus: „Una dintre temele cheie a fost sentimentul de pierdere. Pentru unii, distanțarea socială a însemnat o pierdere de venit. Pentru alții, aceasta a însemnat o pierdere a structurii și a rutinei pe măsură ce oamenii se luptă să mențină un echilibru între munca de acasă și îngrijirea copiilor, . pentru toată lumea a însemnat o pierdere a interacțiunii sociale față în față. Studiul nostru arată modul în care aceste pierderi fizice au un efect secundar sub forma unor „pierderi emoționale", cum ar fi pierderea valorii de sine, pierderea motivației și pierderea sensului în viața de zi cu zi. "

Studiul oferă, de asemenea, dovezi despre modul în care oamenii s-ar putea comporta după încheierea blocajului actual, ceva care va influența cât de mult și cât de repede COVID-19 va continua să se răspândească.

Dr. Williams a adăugat: „Unul dintre factorii stresanți pentru oameni a fost faptul că nu știu cât va dura izolarea. Este posibil ca oamenii să fie mai puțin înțelegători și mai puțin conformi cu atât mai mult acest lucru continuă. Deși unii sunt anxioși să socializeze ceva timp după ce izolarea se va încheia, alții planifică deja o mulțime de activități sociale de îndată ce vor fi capabili.

 

 

Studiul aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel