COVID-19; distrugerile din plămâni, diferite de cele produse de gripă

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Noi cercetări dezvăluie că infecția COVID-19 atacă plămânii într-o manieră mult diferită de gripa. De asemenea, arată felul în care organismul luptă să acopere aceste distrugeri.

Spre deosebire de majoritatea bolilor respiratorii, au fost observate impacturi semnificative asupra vaselor de sânge în plămâni a șapte pacienți COVID-19. Țesutul pulmonar al acestor pacienți a fost comparat cu țesutul pulmonar de la șapte persoane care au murit de pneumonie cauzată de gripă.
Au existat dovezi că COVID-19 atacă mucoasa vaselor de sânge și plămânii pacienților COVID-19 aveau multe cheaguri de sânge minuscule și au crescut noi vase de sânge ca răspuns, potrivit studiului publicat în New England Journal of Medicine.

Rezultatele susțin rapoarte ale medicilor care tratează pacienți cu COVID-19 de leziuni răspândite la vasele de sânge pulmonare și prezența cheagurilor de sânge care nu sunt tipice într-o boală respiratorie, a raportat Washington Post.
„Ceea ce diferă de COVID-19 este că plămânii nu se rigidizează, rănesc sau distrug înainte de a exista hipoxie (privare de oxigen)”, a declarat co-autorul studiului dr. Steven Mentzer, profesor de chirurgie la Harvard Medical School.
Constatarea că „plămânii de la pacienții cu COVID-19 au avut o creștere semnificativă nouă a vaselor a fost neașteptată”, au adăugat cercetătorii.
Aceasta poate să fi fost o încercare a plămânilor de a obține mai mult oxigen în țesutul lipsit cu oxigen, a spus Mentzer pentru Post. „Este posibil să fie unul dintre lucrurile care îmbunătățește starea oamenilor”, a spus el.
Mentzer și colegii săi au încercat, de asemenea, să identifice factori genetici sau de alți factori care ar putea ajuta la identificarea persoanelor care sunt cele mai sensibile la boala gravă COVID-19, dar nu au fost capabili să identifice niciunul.
Câteva grupuri de persoane au fost cel mai greu lovite de COVID-19, inclusiv pacienți mai în vârstă, cei cu boli de bază precum diabetul și americanii de culoare, a raportat Post.
Alți cercetători au descoperit leziuni similare și cheaguri de sânge neașteptate în alte organe, cum ar fi rinichii și inima, la pacienții cu COVID-19.

 

Studiul, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel