COVID-19: Două cazuri de infectare cu varianta Omicron (Africa de Sud), depistate în Marea Britanie

Dana Lascu |
Data publicării:
Pandemia COVID-19      Foto: Pixabay
Pandemia COVID-19 Foto: Pixabay

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a confirmat existența a doua cazuri de infectate cu noua variantă de COVID – 19 „importată” din Africa de Sud și denumită Omicron. 

Două cazuri de infectare cu Omicron, noua variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, au fost depistate în Marea Britanie, a anunțat sâmbătă ministrul sănătății, Sajid Javid.

„Noaptea trecută târziu, am fost contactat de Agenția de Securitate Sanitară a Regatului Unit. Am fost informat că au detectat două cazuri cu această nouă variantă, Omicron, în Marea Britanie. Unul în Chelmsford, celălalt în Nottingham”, a comunicat ministrul, conform BBC

Noua variantă a fost identificată în Africa de Sud, dar și în Botswana, Belgia, Germania, Hong Kong și Israel.

Granițele închise, turiștii în carantină

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a precizat că persoanele infectate şi familiile lor sunt testate din nou. De asemenea, li s-a cerut să se izoleze cât timp sunt retestate şi li se stabilesc contacții.

Anglia va adăuga de duminică, de la ora 04.00 GMT, pe lista de 'roşie' de călătorie Malawi, Mozambic, Zambia şi Angola, ceea ce înseamnă că rezidenții britanici şi irlandezi care vin din aceste țări trebuie să intre în carantină timp de 10 zile într-un hotel aprobat de guvern. Non-rezidenților li se va refuza intrarea.

Javid a spus că programul de lansare a vaccinurilor din Regatul Unit este acum „și mai important”.

„Știm că există această nouă variantă. Nu știm încă destule despre ea, dar din ceea ce știm, protecțiile pe care le avem – în special vaccinurile – sunt extrem de importante”, a spus el.

Întrebat despre potențialele modificări ale restricțiilor COVID, Javid a spus: „Vom face tot ce este necesar pentru a proteja progresul pe care l-am făcut ca țară. Am parcurs un drum lung de la vară și menținem toate acestea sub revizuire și dacă trebuie să luăm măsuri suplimentare, o vom face”.

Pe listă roșie se aflau deja Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Prim-ministrul Boris Johnson, consilierul ştiințific şef Patrick Vallance responsabilul medical şef Chris Whitty vor avea mai târziu o conferință de presă 'pentru a stabili măsuri suplimentare', a adăugat Javid.

Din ce în ce mai multe state, printre care se numără și România de astăzi, își închid granițele pentru cetățenii din Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud și Zimbabwe, iar proprii cetățeni care se întorc acasă din aceste țări, sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel