COVID-19: inhalarea de oxid nitric, testată de cercetători în căutarea unui tratament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus FOTO: Pixabay
Coronavirus FOTO: Pixabay

Cercetătorii analizează dacă inhalarea oxidului nitric ar ajuta bolnavii de COVID-19 cu plămânii grav deteriorați. 

COVID-19, oxid nitric. Medicii de la Universitatea Alabama din Birmingham (UAB), SUA, caută pacienți pentru un studiu clinic internațional prin care să afle dacă inhalarea de oxid nitric îi ajută pe cei cu COVID-19 care au plămânii grav deteriorați. Când plămânii cedează, aerul este primit de unele părți ale acestora, iar oxidul nitric, un gaz, îmbunătățește fluxul de sânge în zonele plămânilor care obțin aer și cresc cantitatea de oxigen din fluxul sanguin, explică experții webmd. Totodată, oxidul nitric reduce volumul de muncă al părții drepte a inimii, care se află sub un stres extrem în timpul insuficienței pulmonare. Acest oxid s-a mai utilizat la tratarea plămânilor afectați de boli și s-a descoperit că are proprietăți antivirale împotriva coronavirusurilor - fapt demonstrat în timpul focarului SARS 2002-2003.

”Acest studiu va permite celor mai bolnavi pacienți cu COVID-19 la UAB acces la o terapie de salvare care poate avea beneficii antivirale, pe lângă îmbunătățirea statutului plămânilor. (...) La oameni, oxidul nitric este generat în vasele de sânge și reglează tensiunea arterială și previne formarea de cheaguri și, de asemenea, distruge potențialele toxine", a spus dr. Pankaj Arora, profesor asistent de Boli cardiovasculare la universitatea amintită. Echipa sa intenționează să studieze efectele cardiovasculare ale oxidului azotic inhalat în doze mari ca parte a studiului clinic primar.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel