COVID-19, Iohannis: Există un risc major ca epidemia să se reaprindă ușor

Adisa Codruț |
Data publicării:
Președintele Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 aprilie, că au cresuct semnificativ cazurile de COVID-19 în ultimele 24 de ori și că ”nu ne permitem să slăbim deloc vigilența”.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a avut și joi, 23 aprilie, o intervenție scurtă în care a vorbit despre nevoia respectării în continuare a restricțiilor și despre dublarea eforturilor de luptă împotriva coronavirusului la nivel european. Acesta și-a început discursul amintim că azi este ”o creştere semnificativă a cazurilor confirmate în ultimele 24 de ore. Aproape 400 de cazuri noi” și că trebuie ”să continuăm să respectăm cu stricteţe, aproape cu sfințenie, măsurile de distanţare socială şi de igienă”.

”Nu ne permitem să slăbim deloc vigilența. Cele mai multe state se află încă în primele etape ale epidemiei. (...) În ţările care au fost afectate mai devreme se observă o reapariţie îngrijorătoare a cazurilor. Există un risc major ca epidemia să se reaprindă foarte uşor”, a insistat președintele statului.

Acesta a mai amintit că ”eforturile trebuie dublate de un efort comun la nivel european, pentru combaterea efectelor acestei pandemii. ”Este necesară o finanţare substanţială la nivel european a eforturilor de combatere a efectelor acestei crize. Voi susţine crearea unui fond de susţinere. Trebuie să fie utilizat pentru nevoie sectoriale reale ale statelor membre, spre exemplu la sectorul medical şi cel economic, cele mai afectate de pandemia de Covid-19. Voi susţine ferm politicile clasice”, a mai precizat Iohannis.

Șeful statului a mai subliniat că prin măsurile luate la nivel european a fost deja mobilizată pentru România o sumă de peste 1,5 miliarde de euro. ”750 milioane euro sunt fonduri pentru susţinerea IMM-urilor afectate de criză. (...) Aceste fonduri sunt disponibile acum deja şi vor fi folosite de către Guvernul Orban. Aşa cum virusul nu ţine cont de graniţe, la fel şi noi va trebui să avem maturitatea de a trece peste orice bariere artificiale care ne pot împiedica în a găsi soluţiile cele mai eficiente în aceste momente dificile”, a mai amintit președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel