Covid-19, Italia. 11 orașe deja în carantină! Încă un deces, ultimele informații

Dana Lascu |
Data publicării:
Autoritățile italiene încearcă oprească răspândirea Covid-19. Foto: Corriere della Serra
Autoritățile italiene încearcă oprească răspândirea Covid-19. Foto: Corriere della Serra

11 orașe din Italia sunt în carantină din cauza Covid-19. Din cauza infecției cu coronavirus 4 persoane au murit și 165 au fost infectate până acum.

Epidemia de coronavirus - Covid-19 – care a izbucnit în China la sfârșitul lui 2019, s-a extins deja în 28 de state de acolo.

Italia este a treia țară din lume ca număr de infecții, după China (peste 77 de mii) și Coreea de Sud (763). Conform ultimului buletin oficial publicat pe 23 februarie, 165 de cazuri au fost înregistrate în Italia (de asemenea, numărarea morților și a celor bolnavi care apoi s-au recuperat).

Patru persoane care au contractat virusul au murit, conform Corriere della Sera: un bărbat de 77 de ani din Vo 'Euganeo, un bărbat de 77 de ani din Casalpusterlengo, o femeie în vârstă din Crema, deja debilitată din cauza unei tumori și internată în oncologie și o altă femeie de 84 de ani din Bergamo, care avea patologii cronice.

Măsurile activate de autoritățile locale pentru a conține epidemia implică peste 50 de mii de persoane: unsprezece municipalități se află în carantină, în Lombardia este în vigoare o prevedere care include, printre altele, închiderea școlilor și a altor locuri publice.

De la Milano la Veneția sunt impuse măsuri de reducere a contactelor între oameni. Spre exemplu, la înmormântări și nunți sunt permise doar „rudele apropiate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel