COVID-19: mai puține decese în Italia; China redeschide Orașul Interzis

Adisa Codruț |
Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Statisticile arată scăderi ale numărului de decese de COVID-19 în Italia. China a anunțat că de la 1 mai redeschide Orașul Interzis din Bejing.

Bilanţul pe ultima zi al deceselor provocate de noul coronavirus a coborât miercuri în Italia la 323, faţă de 382 înregistrate marţi, iar cel al cazurilor noi de infectare a rămas stabil, fiind de 2.086, comparativ cu 2.091 la precedenta raportare, a anunţat Agenţia de Protecţie Civilă. Numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus se ridică astfel la 203.591, al treilea cel mai mare bilanţ la nivel mondial, după SUA şi Spania, potrivit Agerpres.

În ce priveşte decesele, acestea au ajuns la 27.682, Italia fiind depăşită la acest capitol doar de Statele Unite. Miercuri, numărul purtătorilor actuali de coronavirus a coborât de la 105.205 la 104.657. La terapie intensivă se află 1.795 de pacienţi, în scădere faţă de 1.863 la raportarea anterioară, confirmând tendinţa descendentă. În total, 71.252 de persoane au fost declarate vindecate, comparativ cu 68.941 în ziua precedentă. Conform Agenţiei de Protecţie Civilă, 1,313 milioane de persoane au fost testate până acum pentru noul coronavirus, după ce marţi numărul lor era de 1,275 milioane, dintr-o populaţie de circa 60 milioane de locuitori.

Conform sursei citate, Oraşul Interzis din Beijing se va redeschide vineri, 1 mai, după ce a rămas închis pentru vizitatori timp de trei luni din cauza crizei declanşate de noul coronavirus, iar această decizie semnalează o revenire treptată la normalitate în China, au anunţat miercuri autorităţile chineze. Fostul Palat Imperial al Chinei, situat în apropiere de Piaţa Tiananmen, şi-a închis porţile pe 25 ianuarie, când autorităţile chineze au decretat închiderea tuturor atracţiilor turistice şi plasarea în carantină a unei întregi provincii. 

Numărul de turişti autorizaţi să pătrundă în Oraşul Interzis va fi de doar 5.000 pe zi, comparativ cu 80.000 înainte de izbucnirea pandemiei. Vizitatorii vor trebui să poarte măşti sanitare şi să prezinte codul personal de sănătate afişat pe telefoanele lor mobile, care dovedeşte că nu sunt purtători ai noului coronavirus. De asemenea, vizitatorii trebuie să păstreze între ei o distanţă de cel puţin un metru. Măsurători de temperatură vor avea loc la intrare şi orice persoană cu febră sau care tuşeşte nu va putea să viziteze acest obiectiv turistic. Autorităţile din Beijing au anunţat recent că muzeele din oraş se vor redeschide progresiv începând cu data de 1 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel