Un medic de la Spitalul Gerota din București este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor şi fals intelectual. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 susțin că acesta ar fi intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, a lucrat și la alte unități medicale din București. Luna trecută, susțin anchetatorii, la Gerota s-a descoperit faptul că un medic epidemiolog a omis să amintească faptul că un coleg, medic gastroenterolog de la acelaşi spital, a intrat în contact cu o persoană depistată cu coronavirus, scrie Agerpres citând un comunicat al Parchetului. Iar medicul gastroenterolog și-a desfășurat, în continuare, activitatea și la alte spitale.
Ce spune comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2:
”Prin ordonanță din dată de 14.04.2020, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unități de parchet, s-a dispus începerea urmăriri penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen. și fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.
În fapt, s-a reținut că, în cursul lunii martie a anului 2020, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgență ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din mun. București, un medic epidemiolog din cadrul acestei unități sanitare a omis cu știință să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiași unități medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.
Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 – 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deși cunoștea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să își desfășoare activitatea profesională în diferite unități medicale din mun. București, nerespectând astfel măsurile de prevenire și combatere a răspândirii infecției virale.
Precizăm că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedura penală, având că scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News