COVID-19: Mersul la mare și la munte; unde mergem la picnic din 15 mai. Nelu Tătaru, explicații

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru  FOTO: captură Antena 3
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru FOTO: captură Antena 3

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a explicat, la TV, cum putem merge la mare și la munte anul acesta, dar și de ce avem nevoie ca să ieșim din localitate.

La o emisiune la Antena 3, ministrul Sănătății, a explicat o parte dintre măsurile de după 15 mai.

Legat de ieșirea din localitate, ministrul a afirmat: ”Au existat discuții ca ieșirea din localitate să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declarație verbală, întrebându-se la ieșirea din localitate și la intrarea în cealaltă localitate. S-a luat totuși decizia să se facă până la urmă pe baza declarației pe proprie răspundere, declarația scrisă. S-a considerat că atunci când scrii te gândești de 7 ori înainte. Mergem pe acea parte în care nu neapărat amenințăm cetățeanul cu o amendă, dar acea hârtie să ne responsabilizeze”. Încă nu s-a decis dacă lipsa declarației înseamnă amendă.

Oficialul a mai precizat că vor fi permise picnicuri în parcuri și că românii vor putea merge la mare sau la munte dacă au motive bine întemeiate precum vizita la medic, sportul, mersul la pescuit, vizitarea unei rude bolnave, mersul la o proprietate.

”Ieșirea din localitate va fi făcută doar pe un motiv foarte bine întemeiat: să-ți vizitezi o rudă bolnavă, să mergi cu un copil la un doctor, să ieși chiar și într-un sport individual, să mergi la un pescuit, să vizitezi o proprietate pe care o ai într-o altă localitate. Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise - nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge", a spus Nelu Tătaru. Ministrul a explicat că aceste măsuri țin de o primă etapă de relaxare. (...) Trebuie să intrăm în normalitate, dar gradual, precaut, controlat”, a declarat ministrul Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel