COVID-19: mii de persoane au fost testate fals pozitiv

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Peste 3.000 de persoane au primit un rezultat fals pozitiv la noul coronavirus, după ce s-au testat acasă, singure, cu ajutorul unor teste de diagnostic PCR, în Suedia.

Mii de persoane au primit un rezultat fals pozitiv la COVID-19 în Suedia. Autoritățile medicale vorbesc despre 3.700 de persoane care au fost testate și au primit un rezultat pozitiv, acestea nefiind infectate cu noul coronavirus.
Rezultatele greşite au fost înregistrate în special în cazul persoanelor cu simptome uşoare care s-au testat singure cu ajutorul aşa-numitelor teste de diagnostic PCR. 
S-a constatat că testele nu au putut face distincţia între probele cu o concentraţie redusă de virus şi probele negative. Autorităţile medicale suedeze susțin că aceste teste nu au fost îndeajuns de eficiente, scrie Antena 3.
Suedia a înregistrat până marţi circa 86.900 de cazuri de coronavirus, dintre care 5.814 decese legate de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel