COVID-19 - scade numărul infecțiilor, dar crește numărul celor în stare gravă

Angela Sabău |
Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Numărul infecțiilor cu COVID-19 din ultimele 24 de ore a fost surprinzător, fiind printre cele mai mici din ultimele săptămâni. A crescut, în schimb, numărul celor în stare gravă.

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 înregistrat azi este unul dintre cele mai mici din ultimele săptămâni.
Astfel, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 
De asemenea, numărul deceselor este unul destul de mic, fiind înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București. 
Până astăzi, 3.309 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat, iar 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
35.517 pacienți au fost declarați vindecați și 9.574 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. 

Mai mulți pacienți în star gravă

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.410. Dintre acestea, 494 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.659.135 de teste. Dintre acestea 6.460 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 4.493 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 1.967 la cerere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel