COVID-19, o nouă complicație ORIBILĂ descoperită de medici. Caz UNIC!

Medicii au semnalat o complicație absolut nedorită la o pacientă infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Oamenii de știință de la Royal Derby Hospital au identificat o nouă complicație a COVID-19, ce se manifestă prin pierderea completă a vederii. Este cazul unei femei de 54 de ani infectată cu coronavirus, care nu suferea de boli cronice.

Pacienta s-a plâns de febră, tuse uscată și mialgie (dureri musculare). Când s-a prezentat la spital, femeia avea o temperatură de 38,4 grade, un puls de 114 bătăi pe minut, tensiune arterială de 125/78, cu o saturație de 82%. Pe fondul agravării stării de sănătate, pacienta a fost cuplată, inițial, la un aparat de ventilație neinvazivă a plămânilor, apoi la ventilația mecanică.

Pe parcursul tratamentului, bolnavei i-au fost administrate antibiotice cu spectru larg, care au avut un efect pozitiv. În a 21-a zi de tratament, medicii au observat o criză de epilepsie. A fost efectuată o tomografie computerizată a creierului. Nu a fost identificată prezența sindromului de encefalopatie reversibilă posterioară (PRES).

Află pe DCBUSINESS ce s-a întâmplat după 10 zile cu pacienta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel