COVID-19: Pericolul nevăzut care îi pândește pe pacienții intubați

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ventilat mecanic    Foto: pixabay.com
Ventilat mecanic Foto: pixabay.com

Pacienții cu COVID-19 care ajung să facă formele grave ale bolii sunt intubați, pentru ca plămânii lor să fie ajutați să respire. Această procedură însă presupune un risc destul de mare, despre care vorbesc unii medici.

Medicul Adrian Wiener a vorbit despre infecțiile nosocomiale și despre pericolul intubării în contextul COVID-19. Potrivit lui, aceste infecții reprezintă cel mai mare pericol în cazul intubării pacienților cu COVID-19. „Din fericire, nu am avut cazuri notabile de pneumonii de aspirații, de pneumonii de intubație la pacienții pe care îi avem pe ventilator. (...) Sigur, avem și excepții, dar în această boală vedem evoluții fulminante„, a declarat medicul Adrian Wiener.

 

Vezi întreaga explicație pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel