COVID-19, posibil tratament: va avea la bază un anticorp care împiedică infectarea celulei umane de către coronavirus

Angela Sabău |
Data publicării:
COVID-19
COVID-19

Un anticorp care împiedică noul coronavirus să infecteze celulele umane a fost descoperit de oamenii de știință, care spun că au, acum, o bază de pornire pentru un tratament eficient împotriva COVID-19.

Un nou tratamente pentru COVID-19 ar putea fi dezvoltat după ce oamenii de știință au descoperit un anticorp care împiedică coronavirusul să infecteze celulele umane în „cercetări inovatoare”.

Bazându-se pe cercetarea coronavirusului SARS, oamenii de știință de la Universitatea Utrecht din Olanda, precum și Centrul Medical Erasmus și compania Harbour BioMed (HBM), au identificat o posibilă metodă de a neutraliza COVID-19. Ei au descoperit că un anticorp care împiedică virusul SARS să infecteze celulele umane ar putea bloca, de asemenea, noul coronavirus de a infecta celule umane, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul Nature Communications.

Testând colecția lor de anticorpi pe celule umane cultivate, cercetătorii au descoperit unul care se leagă de o parte specifică ce este prezentă atât în SARS, cât și în virusul care provoacă COVID-19, scrie news.sky.com.

Descoperirea ar putea oferi un pas inițial către dezvoltarea unui anticorp complet uman pentru tratarea sau prevenirea bolii, care a infectat peste 3,5 milioane de oameni în întreaga lume și a dus la peste 247.000 de decese. Anticorpul de neutralizare „are potențialul de a modifica cursul infecției în gazda infectată, de a sprijini eliminarea virusului sau de a proteja o persoană neinfectată care este expusă virusului”, a spus dr. Berend-Jan Bosch, co-autor principal al studiului.

Dr. Frank Grosveld, celălalt co-autor conducător al studiului, a declarat că descoperirea a oferit „o bază solidă pentru cercetări suplimentare pentru a caracteriza acest anticorp și pentru a începe dezvoltarea ca potențial tratament COVID-19. Anticorpul utilizat în această lucrare este pe deplin uman, permițând dezvoltarea mai rapid și reducând potențialul de reacții adverse legate de imunitate”, a adăugat el.

Anticorpul complet uman este diferit de anticorpii terapeutici convenționali, care sunt adesea dezvoltați pentru prima dată la alte specii înainte de a fi „umanizați”, astfel încât să poată fi transmise oamenilor.

Acesta a fost dezvoltat folosind tehnologia H2L2 de la Harbour BioMed - efectiv un șoarece care a fost conceput genetic pentru a conține gene umane, permițând cercetătorilor să dezvolte anticorpi „umani” fără a-i testa pe oameni vii.

„Aceasta este o cercetare de ultimă oră”, a spus dr. Jingsong Wang, directorul executiv al HBM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel