COVID-19, posibil tratament: va avea la bază un anticorp care împiedică infectarea celulei umane de către coronavirus

Angela Sabău / 04 mai 2020 / 22:46
COVID-19
COVID-19

Un anticorp care împiedică noul coronavirus să infecteze celulele umane a fost descoperit de oamenii de știință, care spun că au, acum, o bază de pornire pentru un tratament eficient împotriva COVID-19.

Un nou tratamente pentru COVID-19 ar putea fi dezvoltat după ce oamenii de știință au descoperit un anticorp care împiedică coronavirusul să infecteze celulele umane în „cercetări inovatoare”.

Bazându-se pe cercetarea coronavirusului SARS, oamenii de știință de la Universitatea Utrecht din Olanda, precum și Centrul Medical Erasmus și compania Harbour BioMed (HBM), au identificat o posibilă metodă de a neutraliza COVID-19. Ei au descoperit că un anticorp care împiedică virusul SARS să infecteze celulele umane ar putea bloca, de asemenea, noul coronavirus de a infecta celule umane, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul Nature Communications.

Testând colecția lor de anticorpi pe celule umane cultivate, cercetătorii au descoperit unul care se leagă de o parte specifică ce este prezentă atât în SARS, cât și în virusul care provoacă COVID-19, scrie news.sky.com.

Descoperirea ar putea oferi un pas inițial către dezvoltarea unui anticorp complet uman pentru tratarea sau prevenirea bolii, care a infectat peste 3,5 milioane de oameni în întreaga lume și a dus la peste 247.000 de decese. Anticorpul de neutralizare „are potențialul de a modifica cursul infecției în gazda infectată, de a sprijini eliminarea virusului sau de a proteja o persoană neinfectată care este expusă virusului”, a spus dr. Berend-Jan Bosch, co-autor principal al studiului.

Dr. Frank Grosveld, celălalt co-autor conducător al studiului, a declarat că descoperirea a oferit „o bază solidă pentru cercetări suplimentare pentru a caracteriza acest anticorp și pentru a începe dezvoltarea ca potențial tratament COVID-19. Anticorpul utilizat în această lucrare este pe deplin uman, permițând dezvoltarea mai rapid și reducând potențialul de reacții adverse legate de imunitate”, a adăugat el.

Anticorpul complet uman este diferit de anticorpii terapeutici convenționali, care sunt adesea dezvoltați pentru prima dată la alte specii înainte de a fi „umanizați”, astfel încât să poată fi transmise oamenilor.

Acesta a fost dezvoltat folosind tehnologia H2L2 de la Harbour BioMed - efectiv un șoarece care a fost conceput genetic pentru a conține gene umane, permițând cercetătorilor să dezvolte anticorpi „umani” fără a-i testa pe oameni vii.

„Aceasta este o cercetare de ultimă oră”, a spus dr. Jingsong Wang, directorul executiv al HBM.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy