COVID-19, produsul din plante recomandat elevilor pentru a preveni infecția: nu există dovezi științifice

Adisa Codruț / 22 apr 2020 / 22:23
Coronavirus
Coronavirus

Un produs din plante este recomandat elevilor de liceu din Madagascar, pentru a preveni infectarea sau a se vindeca de infecția cu noul coronavirus.

Elevilor de liceu din Madagascar care locuiesc în zone unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19 li s-a cerut să consume un preparat pe bază de plante, despre care se crede că ar preveni infectarea. Recomandarea vine în contextul reluării cursurilor miercuri după pauza impusă de pandemia de coronavirus, potrivit Ministerului Educaţiei. Miercuri, 950.000 de liceeni s-au reîntors la şcoală după o pauză de o lună, arată surse citate de agerpres.ro.

Deşi nu există dovezi ştiinţifice, preşedintele acestei insule din Oceanului Indian susţine că remediul poate preveni şi vindeca boala respiratorie COVID-19.

Numit „Covid Organics”, preparatul este realizat de Institutul Malgaş pentru Cercetări Aplicate din artemisia, o plantă cultivată pe insulă. „Această plantă întăreşte imunitatea şi protejează împotriva numeroaselor virusuri, febrei şi, în special, bolilor pulmonare”, a declarat preşedintele Andry Rajoelina la televiziunea naţională săptămâna trecută.

Ulterior, el a susţinut că doi pacienţi au fost vindecaţi cu Covid Organics, în timp ce directorul general al Institutului menţionat, Charles Andrianjara, a vorbit doar despre funcţia sa de prevenţie.

„Este nevoie ca remediul să fie evaluat ştiinţific”, a declarat Marcel Razanamparany, de la Academia de Medicină din Madagascar, într-o declaraţie dată publicităţii marţi, exprimându-şi îngrijorarea că preparatul ar putea avea efecte secundare negative pentru cei care-l consumă.

Remediul este, de asemenea, distribuit gratuit persoanelor vulnerabile şi poate fi achiziţionat de doritori.

Până în prezent, insula a înregistrat 121 de cazuri de COVID-19, însă niciun deces.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy