COVID-19, un cartier din orașul Babadag, în carantină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dureri
Dureri

Un cartier din orașul dobrogean Babadag a intrat sâmbătă, 18 aprilie, în carantină.

Un cartier din oraşul tulcean Babadag a intrat, sâmbătă, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost confirmate cu noul coronavirus, a anunţat Prefectura Tulcea. Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei instituie, în perioada stării de urgenţă, măsura de carantinare a cartierului Bendea, delimitat de râul Tabana, E87 şi străzile Băilor, Viilor, Carierei, Vlad Ţepeş, Gheorghe Lazăr, Măcriş, Heraclea, Boteanu, Ştefan cel Mare şi strada Fabricii.

"Facem precizarea că din acest cartier, în urma efectuării a 49 de teste la persoane simptomatice, au fost confirmate pozitiv la COVID-19 până azi un număr de 12 persoane, şase dintre ele în cursul zilelor de 16 şi 17 aprilie. Măsuri de supraveghere şi pază pentru primele locuinţe din acest cartier în care au fost confirmate primele cazuri au fost luate de către Poliţia Oraşului Babadag încă din data de 10 aprilie, ulterior fiind suplimentate forţele cu alţi angajaţi ai structurilor MAI, MApN şi ai Primăriei Babadag", se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Sursa citată precizează că în cartierul Bendea locuiesc aproximativ 2.500 de cetăţeni, majoritate de etnie romă. "Potrivit datelor centralizate din verificările în teren, în 148 de case din cartierul Bendea locuiesc peste 10 persoane, la una dintre acestea fiind înregistrate 42 de persoane, fapt ce duce la creşterea riscului de transmitere a virusului. Potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în ultima perioadă s-au întors din străinătate aproximativ 900 de persoane din oraşul Babadag, la data de 17 aprilie fiind 191 de persoane în izolare la domiciliu", se mai precizează în comunicat.

Conform sursei citate, măsurile impuse până vineri pentru suplimentarea forţelor de ordine nu au avut efectul scontat deoarece persoanele din acest cartier se deplasează liber, fără a respecta restricţiile impuse prin ordonanţele militare, iar imobilele în care locuiesc sunt cu intrări multiple şi imediat după plecarea forţelor de ordine reapar pe străzi sau se deplasează prin curţile interioare, gardurile fiind deteriorate sau inexistente.

Până vineri, autorităţile tulcene au anunţat 25 de cazuri confirmate cu noul coronavirus şi niciun caz de deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel