COVID-19. Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării

Irina Radu |
Data publicării:

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 79% în prevenirea bolii simptomatice şi de 100% împotriva celei severe şi a spitalizării, potrivit unui nou studiu.

Rezultatele unui amplu studiu din SUA au arătat că vaccinul împotriva coronavirusului dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 79% în prevenirea bolilor simptomatice şi de 100% împotriva bolilor severe şi a spitalizării, potrivit CNBC.

Cercetarea pentru siguranţa şi eficacitatea vaccinului, publicată luni, 22 martie, s-a bazat pe un eşantion de 32.449 de participanţi într-un studiu de fază 3.

AstraZeneca a declarat că va continua să analizeze datele şi să se pregătească pentru analiza primară care va fi trimisă în următoarele săptămâni Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente pentru autorizaţia de utilizare de urgenţă.

„Această analiză validează vaccinul AstraZeneca ca o opţiune suplimentară de vaccinare necesară, oferind încredere că adulţii de toate vârstele pot beneficia de protecţie împotriva virusului.”, a precizat Ann Falsey, profesor de medicină la Facultatea de Medicină a Universităţii din Rochester, SUA şi co-autor al cercetării.

În special, vaccinul Oxford-AstraZeneca a avut o eficienţă de 80% în prevenirea coronavirusului la participanţii cu vârsta de peste 65 de ani.

„Aceste rezultate se adaugă la numărul tot mai mare de dovezi care arată că acest vaccin este bine tolerat şi extrem de eficient împotriva tuturor severităţilor COVID-19 şi pentru toate categoriile de vârstă.”, a declarat Mene Pangalos, vicepreşedinte executiv al cercetării şi dezvoltării BioPharmaceuticals la AstraZeneca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel