Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. 5 variante la care nu te-ai fi gândit niciodată!

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. 5 variante la care nu te-ai fi gândit niciodată!

 

Ouăle sunt unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie. Nu numai că sunt o sursă de proteine, dar sunt și capabile să ofere textură și aromă preparatelor. Atât în ​​rețetele de patiserie, cât și în cele sărate, ouăle sunt iubite de orice gospodină. Cu toate acestea, există persoane care au alergie la acest aliment.

Motive pentru a înlocui ouăle în rețete

Ouăle pot cauza probleme digestive și alergii. Persoanele care au o reacție autoimună la ouă pot suferi un șoc anafilactic, punându-și sănătatea în pericol.

În paralel, există persoane care au probleme digestive sau balonare după consumul de ouă. Acest lucru se datorează faptului că un aport ridicat de proteine ​​crește producția de gaze în intestin, provocând disconfort abdominal.

De ce se folosesc ouăle în rețete?

În primul rând, acest aliment îmbunătățește textura preparatelor. În al doilea rând, oul este bogat în proteine și vitamina D. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că oul conține în interiorul său anumite lipide necesare bunei funcționări a organismului. În ciuda faptului că acestea sunt saturate, în prezent s-a demonstrat că nu prezintă pericole pentru sănătate, așa cum se credea în alte timpuri.

Înlocuitori pentru ouă în rețete

1. Piure de mere

Cu acest ingredient vei putea compacta ingredientele care alcătuiesc o rețetă. Deși nu are proteine sau vitamina D, piureul de mere vine la pachet cu pectină și antioxidanți. Pentru a înlocui un ou, folosește un sfert de cană din acest piure (care se face gătind merele în tigaie și apoi zdrobindu-le în blender).

2. Piure de banane

Este un substitut optim pentru rețetele de patiserie.

Reține că ar trebui să utilizezi un sfert de cană din acest piure pentru a înlocui un ou. Pregătirea sa este foarte simplă; trebuie doar să strivești bananele până când se formează o pastă groasă.

3. Iaurt

Iaurtul reușește să adauge preparatelor tale o aromă în plus și o textură plăcută. Mai mult, este un ingredient care conține și proteine ​, precum și micronutrienți și lipide saturate. 

Optează pentru untul fără zahăr, pentru a nu modifica valoarea nutrițională a preparatului rezultat. Pentru fiecare ou, folosește 60 de grame de iaurt.

4. Unt de nuci 

Din comerț sau preparat acasă, untul de nuci înlocuiește cu succes ouăle în rețetele tale. Folosește 60 de grame de unt pentru a înlocui un ou.

5. Agar agar

Acest ingredient se remarcă prin faptul că nu prezintă o aromă caracteristică, deci nu va modifica gustul preparatului. Cu toate acestea, este capabil să îmbunătățească textura rețetei.

Pașii sunt foarte simpli. Dizolvă 9 grame de agar agar în 15 mililitri de apă. Cu această cantitate vei înlocui un ou. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel