Când este mai bine să faci duș? Există un răspuns clar
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Cu ce poți înlocui ouăle în prăjituri. 5 variante la care nu te-ai fi gândit niciodată!
Ouăle sunt unul dintre cele mai utilizate ingrediente din bucătărie. Nu numai că sunt o sursă de proteine, dar sunt și capabile să ofere textură și aromă preparatelor. Atât în rețetele de patiserie, cât și în cele sărate, ouăle sunt iubite de orice gospodină. Cu toate acestea, există persoane care au alergie la acest aliment.
Motive pentru a înlocui ouăle în rețete
Ouăle pot cauza probleme digestive și alergii. Persoanele care au o reacție autoimună la ouă pot suferi un șoc anafilactic, punându-și sănătatea în pericol.
În paralel, există persoane care au probleme digestive sau balonare după consumul de ouă. Acest lucru se datorează faptului că un aport ridicat de proteine crește producția de gaze în intestin, provocând disconfort abdominal.
De ce se folosesc ouăle în rețete?
În primul rând, acest aliment îmbunătățește textura preparatelor. În al doilea rând, oul este bogat în proteine și vitamina D. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm că oul conține în interiorul său anumite lipide necesare bunei funcționări a organismului. În ciuda faptului că acestea sunt saturate, în prezent s-a demonstrat că nu prezintă pericole pentru sănătate, așa cum se credea în alte timpuri.
Înlocuitori pentru ouă în rețete
1. Piure de mere
Cu acest ingredient vei putea compacta ingredientele care alcătuiesc o rețetă. Deși nu are proteine sau vitamina D, piureul de mere vine la pachet cu pectină și antioxidanți. Pentru a înlocui un ou, folosește un sfert de cană din acest piure (care se face gătind merele în tigaie și apoi zdrobindu-le în blender).
2. Piure de banane
Este un substitut optim pentru rețetele de patiserie.
Reține că ar trebui să utilizezi un sfert de cană din acest piure pentru a înlocui un ou. Pregătirea sa este foarte simplă; trebuie doar să strivești bananele până când se formează o pastă groasă.
3. Iaurt
Iaurtul reușește să adauge preparatelor tale o aromă în plus și o textură plăcută. Mai mult, este un ingredient care conține și proteine , precum și micronutrienți și lipide saturate.
Optează pentru untul fără zahăr, pentru a nu modifica valoarea nutrițională a preparatului rezultat. Pentru fiecare ou, folosește 60 de grame de iaurt.
4. Unt de nuci
Din comerț sau preparat acasă, untul de nuci înlocuiește cu succes ouăle în rețetele tale. Folosește 60 de grame de unt pentru a înlocui un ou.
5. Agar agar
Acest ingredient se remarcă prin faptul că nu prezintă o aromă caracteristică, deci nu va modifica gustul preparatului. Cu toate acestea, este capabil să îmbunătățească textura rețetei.
Pașii sunt foarte simpli. Dizolvă 9 grame de agar agar în 15 mililitri de apă. Cu această cantitate vei înlocui un ou.
Când este bine să faci duș? Dimineața sau seara și ce importanță are, de fapt, momentul zilei la care te speli.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
De ce nu îți mai prinzi părul în coadă. Ce înseamnă asta pentru sănătate. Boala pe care o poți face.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.