Culoare speciale de vaccinare pentru dascăli? Valeriu Gheorghiță: dozele insuficiente nu au permis

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Doze de vaccin
Doze de vaccin

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că s-a dorit vaccinarea prioritară a dascălilor, dar dozele insuficiente nu au permis până acum acest lucru.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, medicul Valeriu Gheorghiță, spune că se dorea vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice, dar cum nu au existat suficiente doze care să permită acest lucru s-a renunțat la idee.

”Erau săptămâna aceasta peste 27.000 de persoane din sistemul de învățământ vaccinate și peste 110.000 deja programate în perioada lunii martie. Sigur că recomandarea este ca personalul din învățământ să se vaccineze cât mai repede și cu prioritate și vom avea suficiente locuri disponibile în zilele care urmează după 15 februarie.

Practic, vom putea vaccina peste 10.000 de persoane zilnic, cu dozele de la AstraZeneca, ceea ce permite vaccinarea inclusiv a personalului din învățământ.

Nu am optat să facem un culoar special. A fost o discuție pe care am avut-o săptămânile precedente, însă din cauza lipsei de doze suficiente nu am mai putut opta pentru această strategie de a vaccina cu prioritate personalul din învățământ. Ne-am dorit foarte mult și am avut discuții în acest sens și cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, însă prioritatea a rămas aceea de a asigur persoanele peste 65 de ani care au un risc mare de formă severă și să asigurăm rapelul”, a declarat Valeriu Gheorghiță la o emisiune digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel