Rezervarea dozelor de rapel, MODIFICARE în etapa a II-a. Dr Gheorghiță: avem o rezervă de vaccinuri COVID, dacă sunt întârzieri în aprovizionare

Dana Lascu |
Data publicării:
Fiole
Fiole

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare contra  COVID-19, lt col dr Valeriu Gheorghiță, a explicat că nu se mai păstrează automat în depozite doza de rapel, ci ne bazăm pe o rezervă ținută special pentru a acoperi eventuale probleme de aprovizionare. 

Întrebat dacă atunci când se face prima doză de vaccin COVID-19, se pune automat doza de rapel deoparte, în depozit, lt col dr Valeriu Gheorghiță a explicat că în această a doua etapă a campanie de vaccinare lucrurile s-au schimbat. 

„În prima etapă a campaniei de vaccinare așa am făcut, pentru că urma recomandărilor de la Pfizer nu știau cum urmează se se întâmple cu distribuția la nivelul fiecărei țări până se creează acest calendar de livrare săptămânală, însă la acest moment avem un buffer de circa 150.000 de doze, care să ne acopere un necesar în cazul în care apar întârzieri sau reduceri ale numărului de doze, pentru rapel, și pentru continuarea rapelului și a numărului de persoane nou programate se folosesc din dozele care sunt confirmate săptămânal”, a explicat lt col dr Valeriu Gheorghiță, la Marius Tucă Show de la www.alephnews.ro.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a spus că nu se va reveni deocamdată la sistemul de rezervare pentru doza de rapel, cel puțin deocamdată, ci se va merge pe acest sistem de buffer, adică un soi de rezervă care să acopere necesitatea de doze pentru rapel în fiecare săptămână, pe măsură ce vin noi tranșe de vaccin. 

În total, dacă luăm în calcul toate contractele negociate la nivelul Uniunii Europene, inclusiv cele cu companii al căror vaccin nu a fost aprobat încă, România ar avea de primit circa 80 de milioane de doze de vaccin. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel