Culoarea părului care te îmbătrânește. Cele mai frecvente greșeli care duc la un aspect lipsit de strălucire

Monika Baciu |
Data publicării:
culoarea parului - FOTO: Freepick@sofiazhuravets
culoarea parului - FOTO: Freepick@sofiazhuravets

Culoarea părului s-ar putea să te facă să arăți mai în vârstă decât ești. S-ar putea ca ceea ce faci pentru a ascunde firele albe şi a arăta mai tânără să te îmbătrânească, de fapt.

Culoarea părului s-ar putea să te îmbătrânească. Aceasta trebuie să se potrivească cu tenul și cu structura feței.

Este important să găsești o culoare de păr care să se potrivească nuanței tale de piele, să adauge luminozitate și să păstreze un echilibru adecvat între păr și ten pentru a menține un aspect proaspăt și tânăr.

"Greşeala pe care o fac femeile peste 40 de ani cu culoarea părului este fie că încearcă să arate prea tinere, fie că cred că trebuie să arate mai bătrâne", explica Carlina Ortega, colorista la salonul Rita Hazan din New York.

Prea închis

Alegerea unei culori prea închise creează iluzia unui număr mai mare de linii fine şi riduri, spune Michael Dueñas, hairstylist de celebrităţi şi fondator al serviciului Hair Room Service. De asemenea, dacă ai păr alb, poţi face demarcarea să fie mai evidentă atunci când părul începe să crească.

Optează pentru o nuanţă caldă care adaugă reflexii de lumină pielii tale şi reduce contrastul puternic creat de culorile închise, spune Michelle Lee, stilist la Salon Eva Michelle din Boston. Sau poţi adăuga şuviţe subtile care creează dimensiune unei culori uniforme închise, potrivit Prevention.

Vezi și: Un cardiolog spulberă mitul că îți crește tensiunea de la cafea: Dacă vă place cafeaua, să o beți!

Prea cenuşiu

De la blond la brunet, culoarea ta nu ar trebui să pară cenuşie, ceea ce face ca părul să arate plat şi "închis", spune Lee. În special dacă eşti palidă, aspectul înceţoşat te va face să arăţi estompat.

Femeie cu păr cenușiu - FOTO: Freepik@vihatran

Prea la modă

"Lăsaţi balayage pentru generaţia următoare", spune Lee. A avea vârfuri mai deschise la capetele părului poate face faţă ta să pară mai largă şi să te îmbătrânească. Alege o culoare mai deschisă în general, cu şuviţe plasate strategic pentru a atrage atenţia asupra zonelor corecte, recomanda ea.

"Dacă ai o frunte îngustă, ai putea vrea şuviţe şi bucăţi mai strălucitoare în partea de sus a capului şi a feţei pentru a te echilibra", spune ea.

Păr prea colorat - FOTO: Freepik@angel_nt

Prea arămie

Prea multe tonuri de roşu-portocaliu în părul tău îl pot face să pară tern şi deteriorat—semnele tipice ale îmbătrânirii părului, spune hairstylistul de celebrităţi Gabriel Samra. Șuvițele roşii pot face, de asemenea, ca pielea ta să pară mai roşie ceea ce face ca tenul să pară mai în vârstă, adaugă Kyle White, stilist senior la Oscar Blandi.

Vezi și: Cele două băuturi sănătoase care distrug creierul. Dr. Daniel: Cauza depresiei și a demenței

Prea deschis

Părul prea deschis poate părea gri.

"Întotdeauna spun că a fi prea deschis poate fi la fel de îmbătrânitor ca şi a fi prea închis. Este important să menţii un anumit nivel de contrast între culoarea părului tău şi tonul pielii tale", adaugă Samra.

Altfel, părul tău îşi pierde profunzimea şi vei arăta estompat. Întuneca luminozitatea cu o nuanţă sau două mai deschisă decât culoarea naturală a părului tău, cu şuviţe mai deschise, sfătuieşte Samra.

Femeie blondă - FOTO: Freepik@shurkinson

Prea multe şuviţe

Dacă părul tău are prea multe şuviţe, spune Samra, probabil că arată deteriorat şi lipsit de strălucire. De asemenea, părul tău poate părea prea gros şi uscat, adaugă White. Fereşte-te de şuviţele cu tonuri reci.

"Când eşti tânără, este mai uşor să treci cu vederea acele tonuri. Dar când ai peste 40 de ani, ar trebui să cauţi tonuri aurii", explică el.

Asigură-te că aceste tonuri sunt mai strălucitoare în jurul fetei tale şi în partea de sus pentru a face pielea să arate caldă şi tânără.

Vezi și: Obiceiul banal care duce la AVC. Vlad Ciurea: Este adevărat! Crește tensiunea. Poate să apară accident vascular ischemic sau hemoragic, tranzitor sau definitiv

Prea roşu

Un mod sigur de a-ţi data părul este să-l vopseşti într-o culoare roşie uniformă. Samra spune că este un look învechit deoarece "culoarea foarte intensă putea arăta bine în anii tăi '20 sau '30, dar pielea de toate tonurile începe să îşi piardă pigmentul după 40 de ani, iar contrastul dintre par şi piele devine accentuat".

Chiar dacă pielea ta nu pare accentuată, culoarea intensă te-ar putea face să pari că ai obrajii înroşiţi şi să accentueze inegalităţile de nuanţa ale pielii, adaugă White.

Femeie roșcată - FOTO: Freepik@benzoix

Prea îndrăzneţ

Adesea, culorile îndrăzneţe par nefireşti. Asigură-te că culoarea arată natural amestecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel