Cum e mai bine să slăbești: repede sau lent. Avantaje și dezavantaje

Angela Sabău |
Data publicării:

Toată lumea care vrea să piardă în greutate, vrea să se întâmple cât mai repede posibil. Iată ce spun specialiștii despre asta.

Toată lumea care vrea să scape de kilogramele în plus, vrea cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dar cercetările arată că atunci când pierzi în greutate treptat în timp, este mult mai probabil să păstrezi greutatea pe termen lung, comparativ cu scăderea rapidă în greutate.

Nu numai că pierderea treptată în greutate este mai eficientă în susținerea greutății pe termen lung, dar este mult mai sigură pentru organism, deoarece evită toate riscurile de sănătate asociate cu pierderea rapidă în greutate, cum ar fi deficiențele de nutrienți, pierderea masei musculare, amenoreea, încetinirea metabolismului, oboseala și deshidratarea.

Prin urmare, pentru a evita aceste probleme de sănătate, este mult mai sănătos și mai sigur să slăbești treptat, pe o perioadă mai lungă de timp.

Pierderea eficientă în greutate are loc prin obiceiuri de viață care sunt durabile și menținute pe termen lung.

Nu este benefic să urmezi o dietă extrem de restrictivă pentru a pierde rapid în greutate atunci când dieta nu este sustenabilă - este mai probabil să recâștigi greutatea la o dată ulterioară. Acest lucru este cunoscut sub numele de „dietă yo-yo”.

Cercetările au arătat că persoanele care urmează diete restrictive extreme pentru a pierde rapid în greutate ajung să câștige mai mult în greutate decât înainte de a începe dieta, deoarece dietele extreme nu pot fi menținute pe termen lung. Pentru a menține greutatea scăzută, este recomandat să urmați o dietă integrală sănătoasă, care să vă facă să vă simțiți mulțumiți și pe care să o mențineți pe termen lung, ca stil de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel