Cum evită cancerul de sân detectarea de către sistemul imunitar

Dana Lascu / 19 dec 2018 / 21:44
Cercetătorii nu au puut stabii legătura dintre cancerul la sân și expunerea la ftalați
Cercetătorii nu au puut stabii legătura dintre cancerul la sân și expunerea la ftalați

Cercetătorii de la Universitatea de Stat Florida au analizat datele de la mai mult de 1.000 de pacienți cu cancer de sân și au constatat că acesta se comportă diferit decât alte tipuri de cancer, care sunt în prezent tratate cu imunoterapie. Ei au identificat șapte grupuri distincte de pacienți cu cancer de sân, pe baza mecanismelor de evaziune imună care le utilizează cancerul pentru a evita detectarea. Studiul, integral, la finalul materialului.

Progresele recente în imunoterapie fac o diferență enormă în tratarea anumitor forme de cancer, în special a cancerului metastatic. Dar cancerul la sân s-a dovedit a fi un dușman dificil de învins pentru această formă de terapie nouă, iar o echipă interdisciplinară a cercetătorilor Universitatea de Stat Florida (FSU) este acum un pic mai aproape de a afla de ce.
Profesor asociat de Statistică Jinfeng Zhang, profesor de chimie și biochimie Qing-Xiang „Amy" Sang și absolvenții Mayassa Burjas Bou Dargham și Yuhang Liu au analizat date de la mai mult de 1.000 de pacienți cu cancer mamar și au constatat că acesta se comportă diferit decât alte tipuri de cancer care sunt tratate cu imunoterapie.

7 modalități distincte de evitare a detecției

Am încercat să înțelegem de ce pacienții cu cancer de sân nu răspund bine la imunoterapiile actuale și de ce nu pot beneficia de acest progres major", Sang a spus. Lucrarea lor a fost publicată, la începutul lunii, în jurnalul PLOS ONE.

Imunoterapia este un tip de tratament în care medicamentele dezlănțuiesc propriul sistem imunitar al organismului asupra cancerului. Când cancerul invadează organismul, sistemul imunitar adesea nu reușește să-l recunoască ca fiind ceva anormal. Medicamentele pentru imunoterapie inactivează mecanismele de machiaj sau mascare ale celulelor canceroase, care le permit să se ascundă de sistemul imunitar. Și apoi, sistemul imunitar odată ce identifică inamicul, atacă puternic cancerul.

Cu toate acestea, în timp ce imunoterapia s-a dovedit un tratament eficient pentru unele forme de cancer, cum ar fi melanomul, efectele similare la pacienții cu cancer mamar s-au dovedit mai greu de atins.

Cercetătorii cred că problema se află în numeroasele mecanisme diferite pe care le utilizează cancerul de sân pentru a se ascunde de sistemul imunitar.

Echipa a împărțit datele de la pacienții analizat și a identificat șapte grupuri de pacienți cu cancer mamar, pe baza mecanismelor de evaziune imună pe care le utilizează cancerul pentru a evita detectarea. Unele dintre tipurile în cauză au utilizat chiar o combinație de modalități de ascundere față de sistemul imunitar.

De ce unii pacienți reacționează la imunoterapie și alții nu

Cunoscând mai multe despre tumorile cancerului mamar și modul în care acestea acționează va oferi oncologilor mai multe instrumente pentru a trata pacienții, indiferent dacă va fi vorba de imunoterapiile dezvoltate până acum sau de combinația tradițională de chimioterapie și radiații, au arătat cercetătorii. De asemenea, asta poate ajuta oamenii de știință să proiecteze studii clinice pentru medicamente potențiale.

Tratamentul pentru cancer nu este atât de personalizat cum ar trebui" a arătat Burjas Bou Dargham, într-un material dat publicității de Universitatea de Stat Florida. „Am încercat să înțelegem ce se întâmplă cu aceste tumori și cum funcționează. În felul acesta, medicii pot trata mai bine pacienții lor".

Zhang, cu ajutorul lui Liu, a analizat date din baza de date a National Institutes of Health's Cancer atlas Genome Atlas pentru a vedea unde au existat modele în rândul pacienților cu cancer. El și Sang au colaborat anterior la alte cercetări legate de biomarkeri genetici în cancer care ar putea ajuta medicii să decidă ce tip de chimioterapie ar putea fi cel mai eficient pentru un pacient.

Sunt atât de multe date disponibile pentru a înțelege problemele în cancer", a spus Zhang. „Imunoterapia este un progres major, dar încă nu înțelegem de ce unii pacienți răspund și alții nu".

Echipa intenționează să continue studiul prin explorarea datelor despre un subtip agresiv al cancerului mamar - numit cancer de sân triplu negativ.

Studiul este disponibil, integral, AICI.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.23
YesMy