Cum MINTE un profesor celebru, fost rector și președinte, despre COVID

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin. Foto: Pixabay
Vaccin. Foto: Pixabay

Istoria se repetă: campania de vaccinare împotriva cancerului de col a fost lansată în România într-un an electoral, subiectul a fost exploatat politic, iar anti-vacciniștii au repurtat o mare victorie. Doar trei procente din grupul țintă au ajuns la vaccinare.

Profesorul Vasile Astărăstoae, medic legist, fost rector UMF Iași, fost președinte al Colegiului Medicilor, postează pe Facebook un text preparat după rețeta clasică a campaniilor de manipulare anti-vaccin:

- am vorbit cu un grup de specialiști, dintre care unul cu experiență (nenominalizat, ce să încărcăm neuronii publicului, dând identitate sursei pe care o invocăm pentru legitimitate?). Contează că e mare și e din străinătate-Elveția (aici a fost ceva mai precis).

-se discută în cercurile specialiștilor (care specialiști, unde, când, cum? Nu mai contează, articolul nu e pentru un public care își pune întrebări.)

- o parte a medicilor și a populației este reticentă și, mai mult, nu dorește să se vaccineze (cât de mare e acea parte, sunt doi, trei, patru oameni sau patruzeci la sută, cum a fost măsurată...partea?).   

Vedeți în continuare cum sunt desființate fiecare dintre aceste argumente, într-un material semnat de Val Vâlcu, pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel